Siyaset 'Bundan sonra ne Baykal'ı, ne Bahçeli'yi ağzıma almam'
Paylaş
'Bundan sonra ne Baykal'ı, ne Bahçeli'yi ağzıma almam'

AK Parti grubunda konuşan Erdoğan, 'Gensoru bu ülkede yalama oldu. Baykal'ı da Bahçeli'yi de anmam' dedi

Başbakan ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. CHP’nin Habur Sınır Kapısı’nda dağdan inen PKK’lıların yargılanmasıyla ilgili vereceği gensoruyu değerlendiren Erdoğan, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunurken, “Bu uygulama tamamen kanunlar çerçevesinde bir uygulamadır, Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulama değildir. Baykal’ın söyledikleri tamamen uydurmadır, tamamen yalandır” dedi.

Erdoğan, “Bundan sonra fevkalade bir durum olmadığı sürece,ne Sayın Baykal’ı, ne Sayın Bahçeli’yi kolay kolay ağzıma almayacağım” diye konuştu.

“GENSORU BU ÜLKEDE YALAMA OLDU”

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Habur Sınır Kapısı’nda dağdan inen PKK’lıların yargılanmasıyla ilgili vereceği gensoruyu değerlendirdi. Erdoğan şunları kaydetti:

“İftiralardan yola çıkarak gensoru vereceklerini söylüyorlar. Affınıza sığınıyorum, gensoru da bu ülkede yalama oldu. Diyarbakır Valiliği’nin, Diyarbakır Başsavcılığı’na yaptığı başvuru üzerine, güvenlik gerekçesiyle savcılar, Habur Sınır Kapısı’na gitmiştir. Bu uygulama tamamen kanunlar çerçevesinde bir uygulamadır, Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulama değildir. Ergenekon davasının Silivri’de görülmesi, Abdullah Öcalan davasının İmralı’da görülmesi bunun çok net örnekleridir. Sayın Baykal’ın ifade ettiği sözler tamamen uydurmadır, tamamen yalandır. Devamlı dinlendiklerini söylüyorlar, demek ki Ahmet Türk ile Atalay görüşürken, onların da derin dinleme aletleri ile içeriyi dinliyorlardı, ne konuştuklarını biliyorlar. Sayın Türk diyor ki, biz böyle bir şey yapmadık, konuşmadık, Sayın Atalay aynı şekilde böyle bir şey yok diyor. Dün İçişleri bakanımız açıklamasını yaptı, Sayın Ahmet Türk açıklama yaptı, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı bu iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladılar.”

“BU İFADELER, PROBLEMLİ RUH HALİNİ GÖSTERİYOR”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin üslubunu eleştiren Erdoğan, “Bu ifadeler sağlıksız bir siyasi zihniyeti, problemli bir ruh halini gösteriyor. Düşüncenin bittiği yerde hakaret başlar. Mantığın tükendiği yerde şiddet başlar” dedi. Bahçeli’nin ‘MHP sıralarına 1 metreden fazla yaklaşmasınlar’ açıklamasını hatırlatan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim sıralarımıza gelebilirler bizim kapımız herkese açık” dedi.

Erdoğan, “Bundan sonra fevkalade bir durum olmadığı sürece,ne Sayın Baykal’ı, ne Sayın Bahçeli’yi kolay kolay ağzıma almayacağım” diye konuştu.

Dün çeşitli bölgeler de Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesini protesto eden bazı grupların çeşitli bölgelerde yaptığı yasadışı eylemlere değinen Erdoğan, sokakları savaş alanına çevirmenin demokratik tepki olmadığını ifade ederken, “Sokakları savaş alanına çevirerek, güvenlik duygusunu tahrip etmeye çalışmak, ancak terör ve şiddeti yöntem olarak seçenlerin bir tarzı olabilir” dedi.

“ÇOCUKLARI SUÇA İTENLER VAR”

Yapılan yasadışı eylemlerde çocukların kullanıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, çocukların yargılanması ile yakından ilgilenen aydınların, çocukların bazı siyasal emeller uğruna kullanılmasınıda eleştirmesi gerektiğini kaydetti. Erdoğan ailelerin çocukları ile daha yakından ilgilenmeleri gerektiğini belirtirken, “Şimdi ne deniyor? ‘Suç işleyen çocuklar’, biz onlara ‘Suça itilen çocuklar’ diyoruz. Bunları suça itenler var, ellerine molotof kokteyli sıkıştıranlar var, bunları sokak aralarında organize edip meydana sevk edenler var” diye konuştu.

“SENİN GİBİ ANA MUHALEFET LİDERİNE CAN KURBAN”

CHP lideri Deniz Baykal’ın seçim anketlerinde AK Parti’nin oylarını değerlendirmesini eleştiren Erdoğan, “Sen bizim anketlerde ne kadar oy alacağımız bırak, sen kendi partine bak. Sayın Baykal, sen iktidar olmak için değil, partinin başında kalmak için uğraşıyorsun” diye konuştu. Uzun yıllardır CHP’nin başında bulunduğu için Baykal’ın kendi partililerince eleştirildiğini savunan Erdoğan, “Bunu ben söylemiyorum senin partinden eski arkadaşların söylüyorlar, tabi ben memnunum bundan, senin gibi ana muhalefet liderine can kurban” dedi.

KURUMLAR ARASI ÇATIŞMA İDDİALARI

Kurumlar arası çatışma iddialarını değinen Başbakan Erdoğan, bu tarz söylentilerle kurumlar arasında fitne yaratıldığını ve güvenilirliklerinin sarsıldığını ileri sürdü.

“PROJE HASANKEYF’İ KURTARMA PROJESİDİR”

Hasankeyf’in, bölgeye yapılan barajla sular altında kalacağı iddialarının çarpıtma olduğu savunurken, Hasankeyf’in teknoloji kullanılarak tarihi eserlerin yapısı bozulmadan, başka bir bölgeye taşınacağını belirtti. Erdoğan projenin ‘Hasankeyf’i kurtarma projesi’ olarak tanımladıklarını ifade etti.

DHA

2

Haberin Devamı