Spor Bundesliga nefes nefese

Bundesliga nefes nefese

Paylaş
Bundesliga nefes nefese

Bundesliga'da 'Güz şampiyonluğu' olarak bilinen ilk yarının şampiyonu bu hafta belli olacak

Bundesliga 2009/2010 sezonunun 17. haftası ve ilk yarısının son maçında lider Bayer Leverkusen evinde, komşusu Mönchengladbach'ı konuk edecek. 'Güz Şampiyonu' olarakta adlandırılan ilk yarıyı lider kapayacak takımlar arasında 32 puanla en avantajlı bulunan Leverkusen.

Bu maçtan üç puan aldığı taktirde 'Güz Şampiyonluğu'nu ilan edecek. Eren Derdiyok ve Bundesliga'da ilk maçında ilk gol prömeyerini yapan Burak Kaplanlı kadrosuyla Leverkusen derbi maçında galibiyete daha yakın.

SCHALKE'DEN AMANSIZ TAKİP

Halil Altıntoplu Schalke 04, Veltins Arena'da ligin yeni ekibi Mainz karşısında fark için sahaya çıkacak. 31 puanla Leverkusen'in ardından 2. sırada yer alan ve şampiyonluk iddiasını sürdüren Schalke'de Halil Altıntop devre arasında gönderilecekler listesinde.

Son haftalarda attığı gollerle Schalke'nin yükselmesinde pay sahibi olup tekrar isminden bahsettiren Kuranyi'nin gözü ve hedefi 2010 Dünya Şampiyonası'nda tekrar Alman milli takım formasını giymek. Son iki hafta farklı yenilgiler alan Hannover bu hafta konuk edeceği Bochum karşısında galip gelerek taraftarlarını sevinç yaşatmak arzusunda.

BAYERN MÜNİH FORMUNA KAVUŞUYOR

Almanya'nın rekortmen şampiyonu Bayern Münih sahası Allianz Arena'da lig sonuncusu Hertha Berlin karşısında sahaya mutlak üç puan için çıkacak. Bayern'de son iki maçta alınan farklı galibiyetler ve takımın tekrar zirve yarışına ortak olması sevindirdi.

30 puanlı Bayern Münih'te Frank Ribery'nin takımla antrenmanlara başlaması teknik yönetimi mutlu ederken son haftalarda forma şansı bulamayan Hamit Altıntop'un bu hafta kadroya girip girmeyeceği ise merak konusu.

Hertha Berlin ise geçen hafta evinde lider Leverkusen ile 2-2 berabere kalırken başarılı bir futbol ortaya koydu.

ÜMİT KORKMAZ KORKUTTU

Michael Skibbe ile 15 yıldan beri topladığı 23 puanla kulüp tarihinde rekor kıran Eintracht Frankfurt sahası Commerzbank Arena'da son şampiyon Wolfsburg'u ağırlayacak. Selim Teber ve Ümit Korkmazlı kadrosuyla Frankfurt derbi maçında galibiyete daha yakın.

Son maçlarda gösterdiği performansla takıma büyük katkı sağlayan Avusturya milli Ümit Korktmaz'ın antrenmanda aldığı darbeyle sakatlığının sürmesi teknik direktör Michael Skibbe'yi düşündürüyor.

Wolfsburg'da umut beslenen Bosnalı golcüler Dzeko ve Misimovic'in form düşüklüğü içindeler. Köln ise kendi seyircisi önünde Nürnberg ile oynayacak.

NURİ ŞAHİN GÖZDE

Nuri Şahin'li Borussia Dortmund kendi seyircisi önünde ligin yeni ekiplerinden FC Freiburg'u ağırlayacak. 84 bin kişinin izleyeceği Signal İduna Park'ta, Freiburg engelini üç puanla aşmak isteyen Dortmund'ta Nuri Şahin'in her geçen gün yükselen formu teknik direktör Jürgen Kloopp'u sevindiriyor.

Bu sezon bir türlü bekleneni veremeyerek ligin alt sıralarına yerleşen Stuttgart ise komşusu köy takımı 1899 Hoffenheim'ı konuk edecek. Teknik direktörlüğe Markus Babbel'in yerine Christian Gross'u getirdikten sonra, Mainz deplasmanında son dakikada kaleci Lehman'ın yaptırdığı penaltıyla 1-1 berabere kalan Stuttgart'ta kaleci tartışması yaşanıyor.

Serdar Taşçı'lı Stuttgart, Hoffenheim karşısında galip gelerek kötü gidişe artık 'dur' demek istiyor. Yıldıray Baştürk yedekler arasında yer alacak.

MESUT, TUNAY VE ALİ'NİN KONUĞU

28'e puanlı Hamburg (5.) ile Werder Bremen (4.) Pazar günü Hamburg'ta karşı karşıya gelecek. Bremen Mesut Özilli kadrosuyla deplasmanından üç puanla dönme hesabı yapıyor.

Hamburg'da ise geçen hafta patlama yapan bir gol atıp iki gole asistlik yapan genç golcü Tunay Torun sevindirdi. Hamburg yardımcı antrenörü Erdinç Sözer, "Tunay her geçen gün dahada iyi oluyor. Ayrıca performansından memnun olduğumuz Ali Arslan'ın da forma giyme şansı yükseldi" dedi.

Bu maçta bütün güzler bu sezon gösterdiği performanslarla takımlarının kurtarıcısı olan Mesut, Tunay ve Ali'nin üzerinde olacak.

İSA DEVEÇEKEN-FRANKFURT / DHA

5

Haberin Devamı