Spor Bundesliga'da Kaiserslautern rüzgârı

Bundesliga'da Kaiserslautern rüzgârı

Paylaş
Bundesliga'da Kaiserslautern rüzgârı

Bundesliga'nın yeni takımı Kaiserslautern, lig şampiyonu Bayern Münih'i 2-0'lık skorla yenerek, ligin ikinci haftasını da kayıpsız geçti

Kaiserlautern, konuk ettiği Bayern Münih’i maçın 36. dakikasında İvo İlicevic ve 37. dakikasında Srdjan Lakic’in arka arkaya attığı gollerle 2-0 mağlup etti. İlicevic, karşılaşmanın uzatma dakikalarına ikinci sarı kartı görerek, kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Bayern Münih’in teknik direktörü Louis van Gaal, geçen hafta olduğu gibi milli futbolcu Hamit Altıntop’a forma şansı vermedi.

Ligin diğer yeni takımı St. Pauli’yi karşılaşmanın 87. dakikasında Vorsah’ın golü ile geçen Hoffenheim, aynı puana ve aynı averaja sahip olan FC Kaiserlauern ile birlikte lider durumda bulunuyor.

Hafta içinde Juventus’tan Diego’yu transfer eden ve sezona büyük umutlarla başlayan Wolfsburg, sahasında Mainz 05’e karşı 3-0 öne geçtiği karşılaşmadan 4-3 mağlup ayrıldı.

Wolfsburg, karşılaşmanın 23 ve 27. dakikalarında Edin Dzeko ve 30. dakikada Diego’nun golleri ile 3-0 öne geçti. Mainz 05, 39. dakikada Moren Ramussen’in golü ile durumu 3-1 yaptı.

Karşılaşmanın ilk yarısı bu sonuçla tamamlanırken, Mainz 05, 48. dakikada Elkin Soto ile farkı 1’e düşürdü: 3-2. Karşılaşmanın 58. dakikasında Anrdre Schürrle ve 86. dakikada Adam Szalai ile iki gol daha bulan Mainz, karşılaşmadan 4-3 galip ayrıldı.

LEVERKUSEN 6 TANE YEDİ

Kadrosunda Alman yıldız oyuncu Michael Ballack’ı bulunduran Bayer Leverkusen, sahasında Borussia Mönchengladbach’a 6-3 mağlup oldu.

SERDAR VE NURİ KARŞI KARŞIYA

Alman Milli Takımı oyuncusu Serdar Taşçı ve milli fubolcu Nuri Şahin’in karşı karşıya geldiği Stuttgart-Borussia Dortmund maçında gülen taraf, 3-1 ile Nuri’li Borussia Dortmund oldu.

Nuri bu karşılaşmada 88 dakika boyunca oyunda kalırken, Belçika ve Azerbaycan’a karşı oynayacak Alman Milli Takımı kadrosuna davet edilmeyen ve bu sezon ligde ilk kez forma giyen Serdar, 90 dakika boyunca sahada kaldı.

Milli futbolcu Halil Altındop’un takımı Eintracht Frankfurt, sahasında Hamburg’u ağırladığı karşılaşmayı 3-1 yitirdi. Frankfurt, ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı maçta Hamburg’un ikinci yarıda Mathijsen, Van Nistelrooy ve Guerrero’nun attığı gollere engel olamayarak, 3-1 yenildi.

HAFTANIN MAÇLARI

Hoffenheim - Schalke 04
Borussia Dortmund-Wolfsburg
Hamburg - FC Nürnberg
Borussia Mönchengladbach - E.Frankfurt
Freiburg - Stuttgart
Hannover - Bayer Leverkusen
Bayern Münih - Werder Bremen
Mainz 05 - FC Kaiserslautern
FC Köln - St. Pauli

2

Haberin Devamı