Spor Bundesliga'da nefes kesen yarış

Bundesliga'da nefes kesen yarış

Paylaş
Bundesliga'da nefes kesen yarış

Bundesliga'da sezonun bitimine üç hafta kala Bayern Münih ile Schalke arasındaki şampiyonluk yarışı sürüyor

63 puanla liderlik koltuğunda oturan Bayern Münih, Borussia Mönchengladbach, 2 puan gerideki Schalke ise Hertha Berlin deplasmanına çıkacaklar.

54 puanlı takımlardan Werder Bremen, FC Köln ile mücadele ederken, Leverkusen de Hannover'i ağırlayacak.

BAYERN DEVLER LİGİ YORGUNU

Bayern Münih, bu hafta gideceği ezeli rakibi Borussia Mönchengladbah deplasmanında eline geçirdiği koltuğu bırakmamak için üç puanla dönmek arzusunda.

Milli futbolcumuz Hamit Altıntop ile genç yetenek Mehmet Ekici'yi kadrosunda barındıran Bayern Münih'te Franck Ribery ile Arje Robben'in üstün formları, teknik direktör Guuis van Gaal'ı

SCHALKE ÜÇ PUAN PEŞİNDE

Lig sonuncusu Hertha Berlin sahasında şampiyonlukta iddialı Schalke'yi konuk edecek. Schalke'nin zirve iddiasını sürdürmesi için bu deplasmandan üç puanla dönmesi gerekiyor.

MESUT FORMUNA KAVUŞTU

Werder Bremen evinde FC Köln karşısında favori. Alman milli takımında oyun kurucusu olan Mesut Özil'in son maçlardaki performansı Bremen teknik heyetini sevindiriyor.

Formda bir Mesut'un maçın kaderini değiştireceğine işaret eden Werder Teknik Direktörü Thomas Schaaf'ın en büyük kozu Mesut Özil ile golcü Pizzarro. Bremen ayrıca ligi en azından üçüncü sırada bitirmeyi hedefliyor.

Mondragon ve Taner Yalçınlı FC Köln'ün ise son iki haftada aldığı puanlarla ligde rahat bir yerde olması, karşılaşmaya rahat bir şekilde çıkacak olması maçın zevkli geçeceğini gösteriyor.

LEVERKUSEN'İN SON ŞANSI

Bayer Leverkusen, sahasında Hannover'i geçip az da olsa şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyor. Aralarında İsviçre A Milli Takım oyuncusu Eren Derdiyok'un da olduğu ligin en genç ekibi olan Bayer Leverkusen, son haftalardaki kötü gidişi artık durdumak isteyecek.

19 gollü Kiessling ile 12 gollü Eren'in performansları maçın sonucunu etkileyecek. 27 puanlı Hannover ise ligden düşmemek için son kozunu oynayacak.

NURİ ŞAHİN MASKEYLE OYNAYACAK

FC Nürnberg sahasında Borussia Dortmund ile kıyasıya mücadele edecek. İlkay Gündoğan ile Nuri Şahin'in orta sahadaki karşılıklı mücadelesi zevkle izlenecek.

Geçen hafta maçta burnu kırılan milli futbolcumuz Nuri Şahin yüz maskesiyle oynayacak.Mainz ile Frankfurt arasındakie derbi maçındada nefesler tutulacak.

İsa DEVEÇEKEN/FRANKFURT (DHA)

2

Haberin Devamı