Spor Bundesliga'nın en çılgını Lehmann

Bundesliga'nın en çılgını Lehmann

Paylaş
Bundesliga'nın en çılgını Lehmann

Alman Sportbild gazetesi, Almanya Bundesliga tarihinde forma giyen "en çılgın" 50 futbolcunun listesini yayınladı

Almanya’da en çılgın futbolcu olarak gösterilen VFB Stuttgart’ta forma giyen, Alman milli takımının kalecisi Lehmann, son 20 yılda saha içinde rakiplerine yaptığı hareketleri ile ilk sırada yer aldı ve dergi Lehmann’ın fotoğraflarına yer verdi.

LEHMANN'IN VUKUATLARI


Haberde, sürekli bir şekilde hakemler, rakipler ve takım arkadaşlarıyla münakaşa eden Lehmann’ın, 1989 yılında Schalke 04’te oynarken karşılaşma sırasında yerdeki rakibinin saçlarından çektiği, Borussia Dortmund takımında forma giydiği 2002 yılında Freiburglu rakibini tekmelediği yer aldı.

Haberin Devamı

Lehmann'ın Bayer Leverkusen’in oyuncusu Ulf Kirsten’in burnundan çektiği, VfB Stuttgart döneminde de TSG 1899 Hoffenheimli oyuncu Sajad Salihovic’in maçta ayağından çıkan ayakkabısını kalenin üst ağlarına attığı, antrenmanlardan sonra helikopterle eve gittiği, en son olarak da bir Şampiyonlar Ligi maçında reklam panosunun arkasına çişini yaptığı gibi olaylar yer aldı.

BASLER İKİNCİ SIRADA YER ALDI


Listede, ikinci sırada Bundesliga’da 1987-2003 yılları arasında 262 kez forma giyen Mario Basler (40), üçüncü sırada ligde 1979-1993 yılları arasında 299 kez oynayan Wolfram Wuttke (48), dördüncü sırada da Alman eski kaleci Oliver Kahn yer aldı.

AİLTON, MARCELİNHO VE SCHUMACHER DE LİSTEDE


Bir dönem Beşiktaş’ta oynayan ve sürekli tatilden geç dönenen Brezilyalı oyuncu Ailton listeye 6. sırada girerken, Fenerbahçe’de de forma giyen ve 1982 yılındaki Dünya Kupası’nda yaptığı faulle Fransız futbolcu Batiston’un iki dişini kıran Tonu Schumacher 11. sırada, Hertha BSC Berlin, Trabzonspor ve VfL Wolfsburg’da forma giyen Marcelinho da 27. sırada yer aldı.

EN ULUSLARARASI ÇILGIN MARADONA

Uluslararası düzeyde en çılgın futbolcuların "top 10"ununda da ilk sırada Arjantin’in efsane oyuncusu Maradona yer aldı. Maradona’nın 1986 yılı Dünya Kupası karşılaşmasında eli ile attığı "tanrının eliyle" olarak adlandırdığı gole, gazetecilere tüfekle ateş açmasına, midesini küçültmesine ve şimdi Arjantin milli takım teknik direktörü olmasına yer verildi.

Listenin ikinci sırasında ise Paul Gascoigne, üçüncü Eric Cantona, dördüncü George Best ve 5. sırada Jorge Campos yer aldı. Campos’u, sırasıyla Garrincha, Corlos Valderrema, Rene Higuita, Jimmy Greaves ve Vinnie Jones takip etti.

Haberin Devamı