Siyaset 'Bunlar iktidar olursa kan gövdeyi götürür'
Paylaş
'Bunlar iktidar olursa kan gövdeyi götürür'

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, "CHP ne zaman iktidar olur Türkiye'de kan gövdeyi götürür" diye konuştu

Avni Doğan, seçim bölgesi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi’nde partilileriyle bir araya geldi. 12 Eylül'de yapılacak referanduma değinen Doğan, CHP ve MHP’yi de ağır dille eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Türkiye'yi gezerek “Bu tuzağı bozun” dediğini belirten Doğan, şöyle dedi: “İyi de neresi tuzak? 26 maddelik anayasa var. 1 aydır ‘şu yanlış’, ‘Şu madde şundan dolayı tehlikeli’ dediklerini duydunuz mu?

Hatta MHP’liler diyor ki ‘Aslında iyi de onlar getirdi işte.’ İyiyi kim getirirse getirsin almak zorundasın. Kötü olan anayasa değil, kötü olan Kemal Kılıçdaroğlu ne söylüyorsa Devlet Bahçeli'nin de aynısını söylemesi. Kötü olan, ‘Ben milliyetçiyim’ diye 20 senedir bağıran bir partinin Kılıçdaroğlu’nun peşine kuyruk olması.”

"NAZIM DER Kİ"

CHP’nin bugüne kadar milletin hayrına olan her şeye karşı çıktığını iddia eden Doğan, şöyle devam etti: “Bunların karşı çıkmadığı hiçbir şey yok. CHP'lilerin çok sevdiği bir şair var; Nazım.

Bir şiirinde Nazım Hikmet der ki; ‘Sana düşman bana düşman. Erzincanlı işçi Hasan'a düşman. Onlar yalnız sana bana değil bi tanem düşünen insana düşman.’

Şimdi aynı şey. Her şeye karşı. Ama ne zaman iktidar olur IMF gelir yakamızdan tutar. Ne zaman iktidar olursa ceket düğmeli başbakan gider 3-5 kuruş para için New York’a IMF başkanına yalvarır. Ne zaman iktidar olurlar Türkiye’de kan gövdeyi götürür. Ne zaman iktidar olurlar krizle pençeleşiriz.”

Hasan GÖÇER/Kahramanmaraş (DHA)

Haberin Devamı