Mehmet Coşkundeniz Bunları yapmayın sevgilisiz kalmayın
HABERİ PAYLAŞ

Bunları yapmayın sevgilisiz kalmayın

Haberin Devamı

Belki de ömür boyu sürecek bir ilişkiyi ilk buluşmada yok etmek istemiyorsanız bu yazıyı dikkatle okuyun. İşte ilk buluşmada kesinlikle yapmamanız gerekenler...

1- GEÇ KALMAK

İlk randevuya geç kalırsanız karşınızdaki kişi yeterince önemsenmediğini düşünür. Bu sizin plan yapamayan, organize olamayan biri olduğunuzu da gösterir. Randevularına gecikenleri kimse sevmez.

2- AŞIRI CİDDİYET

Her işin bir ölçüsü var. Kimse size şaklaban olun demiyor ama öyle aşırı ciddi tavırlar da itici gelir. Karşınızdaki suratsız, gergin bir tip olduğunuzu düşünebilir. İnsanlar gülmek, rahatlamak ve eğlenmek ister.

3- FAZLA KONUŞMAK

Sürekli siz konuşup karşınızdakine tek söz bile ettirmezseniz baştan kaybedersiniz. O zavallı insan “Her buluşmamızda böyle mi olacak?” deyip yanınızdan kaçmanın yollarını arar.

4- DİNLEMEMEK

Diyelim ki konuşmasına izin verdiniz. Ama dinlemezseniz de olmaz. Konuşmanın bir yerinde “Sen bu konuda ne düşünüyorsun?” diye sorduğunda, “Pardon ne demiştin?” cevabını verirseniz bir daha buluşabilmeniz zor.

5- ESKİ SEVGİLİYİ ANMAK

“Bana eski sevgilinden bahsetsene, neden ayrıldınız?” Bu aslında bir çeşit sınav sorusudur. Karşınızdaki kişi bu soruyla sizin eski sevgilinizi unutup unutmadığınızı test etmektedir. Aman dikkat! Bu soruyu kısaca ayrılma nedeninizi anlatarak geçiştirin ve konuyu değiştirin. Gözlerinizi uzağa dikip saatlerce eski sevgilinizden söz ederseniz, bu iş baştan biter.

6- ROL YAPMAK

Bir başka role bürünüp kendinizi olduğunuzdan farklı göstermeniz hiçbir işe yaramaz. Bir gün mutlaka foyanız meydana çıkar ve işte o zaman yanarsınız.

7- SORUNLU İNSAN PORTRESİ

İşinizdeki, evinizdeki, ailenizdeki sorunları, dostlarınızla yaşadığınız problemleri anlatın. Hatta dünyada sizden şanssız bir insan olmadığını söyleyin. Söyleyin ki hemen orayı terk etsin!

8- GENELLEMELER

“Erkeklerin hepsi şöyledir” ya da “Kadınlar hep böyle yapar zaten” diye genelleme yapmayın. Karşınızdaki kendisini özel hissetmek ister.

9- MADDİ DURUM İNCELEMESİ

Daha ilk buluşmada karşınızdaki insanın mali durum portresini çıkarmaya kalkmayın. Ne kadar kazandığını, otomobilinin markasını, ev sahibi olup olmadığını sormayın.

10- YALNIZLIK MUHABBETİ

“Uzun zamandır kimseyle çıkmıyordum” deyip kendinize artı puan sağlamayı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Mutlaka bir sorununuz olduğunu düşünecektir.

11- KÜÇÜK YALANLAR

Sakın ama sakın! Etkilemek adına söyleyeceğiniz her yalan ileride başınızı büyük derde sokar.

12- TARTIŞMAK

Politika ve din gibi konularda tartışmalara girmek son derece riskli. İlk günden tartışırsanız ikinci kez buluşma şansınız niye olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder