Gündem Bunu yapan insan olamaz!

Bunu yapan insan olamaz!

Paylaş
Bunu yapan insan olamaz!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yemeklerine zehir katıldığı sanılan 10 köpekten sadece biri kurtarılabildi.

Kuşadası Andız Kulesi mevkiinde hayvanseverlerin su ve yemek vererek beslediği köpeklerden onu bugün öğle saatlerinde fenalaşmaya başladı. Köpeklerin art arda ölmesi üzerine hayvanseverler, belediye veterineri ile İlçe Tarım Müdürlüğü´nden yardım istedi. Yardım gecikince hayvanseverler Kuşadası Veterinerlik bürosunun sahibi Nevzat Yıldızlı´yı olay yerine çağırdı. Nevzat Yıldızlı, köpeği hemen kliniğe götürerek müdahalede bulundu.

Haberin Devamı

KIYMAYA SİTRİK ASİT

Köpeklerin tarım ilacı olan sitrik asit yiyerek zehirlenmiş olduğunu söyleyen Yıldız ``Bu zehir tarım ilacı satan işyerlerinden kolayca alınabiliyor. Muhtemelen sitrik asit kıymaya karıştırılarak köpeklere verilmiş. Ne yazık ki sadece bir tanesini kurtarabildik. Ben yetiştiğimde 9 köpek zaten ölmüştü'' dedi.

Köpekleri şehir merkezinden yaklaşık dört kilometre uzaklıkta, kimseye zarar vermeyecekleri ve insanlardan uzak bir yerde beslediklerini söyleyen hayvansever Kamer Onuralp, sert tepki gösterdi.

KİMSEYE ZARARLARI YOKTU

Onuralp, ``Bunu yapanlar insan olamaz. Her gün yemekleri düzenli olarak getirilen, suları verilen bu köpeklerin kimseye zararı yoktu. Hepsi kısırlaştırılmış, doğal bir ortamda yaşıyorlardı. Bugün saat 13.00 sıralarında geldiğimde dokuz köpeğin öldüğünü gördüm. Onuncu köpek ise bu ölenlerin yanına geldi, onları kokladı ve sonra oda titremeye başladı'' dedi. Köpeklerin öldürüldüğünü duyan çok sayıda hayvansever de Andız Kulesi bölgesine gelerek tepkilerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Hayvanseverler Jandarma´ya da haber verdi. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparak, köpeklerin zehirlenmesiyle ilgili soruşturma başlattı ve hayvanseverlerle çevredeki vatandaşların ifadesine başvurdu. İlçe Tarım Müdürlüğü´nden bir ekip de köpeklerin öldürülme şekli ve kullanılan ilacın niteliği ile ilgili araştırma yapmak üzere Andız Kulesi mevkiine geldi. Tarım müdürlüğü ekipleri belediye yetkilileriyle yaptıkları görüşmede sonunda köpeklerden birinin tahlile gönderilerek kesin ölüm nedeninin bulunması için muhafaza edilmesini istedi. Akşam saat 16.30 sıralarında Belediye Veterineri ile zabıta ekipleri de olay yerine gelerek köpek zehirlenmesiyle ilgili tespit yaptı.

DHA