Gündem Bunu yapanın elleri kırılsın!

Bunu yapanın elleri kırılsın!

Paylaş
Bunu yapanın elleri kırılsın!

Dilendirmek istedikleri 5 yaşındaki çocuğa işkence yapıp kan revan içinde Haliç Köprüsü'ne attılar

İstanbul'da Haliç Köprüsü'nü temizleyen işçiler, yolu ayıran refüjlerin arasında boğazından çamaşır ipiyle bağlanmış, yerde kanlar içinde yatan bir çocuk gördü. Hemen hastaneye götürülen çocuğun polise, dilendirilmek amacıyla babası ve bazı kişilerce dövüldüğünü söylediği belirtildi.

Minik Bedrettin Karaduman'ın anne ve babası ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Beyoğlu Araştırma Büro Amirliği'ne götürülen, Anne Gülseren Karaduman dün saat 15:00'de oğluyla birlikte Zincirlikuyu Metrobüs istasyonunda olduğunu söyledi. Anne ifadesinde, "Bedrettin benden simit istedi. Ben simit alırken, ortadan kayboldu. Bana görgü şahitleri, iki mendilci çocukla birlikte Metrobüs'e bindiğini söylediler" dedi.

ANNESİ DİLENDİRMEKTEN KARAKOLLUK OLMUŞ

Anne Gülseren Karaduman'ın 5 çocuğu olduğu, geçen yıl çocuğunu dilendirdiği gerekçesiyle Kuştepe Polis Karakolu'nda hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Hastanede tedavi gören Bedrettin Karadomun'ın ilk ifadesinde beni Abdallar dövdü dediği, Abdallar olarak bilinen aile üyelerinden iki kişinin gözaltına alınarak, çocukla yüzleştirilmek için hastaneye getirildiği öğrenildi. Hatice Sultan Mahallesi Kaleboyu Sokak'ta oturan Karaduman ailesinin 5 çocukları olduğu ve en küçükleri olan Bedrettin'in de zaman zaman mendil sattığı ortaya çıktı.

Polis aldığı ifadeler doğrultusunda Bedrettin'i dövdükleri şüphesiyle yaşları 15 ila 16 arasında değişen iki mendilci çocuğu aramaya başladı. Belediyede Metrobüs kamera kayıtlarını isteyen polis, Akşam saatlerinde şüpheli bir mendilci çocuğu gözaltına aldı. Olaya karıştıkları şüphesi ile gözaltına alınan 3 kişi ifadeleri alınmak üzere Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldüler.

BULDUKLARINDA MAKET SANDILAR
5 yaşında Bedrettin Karaduman sabah saatlerinde E-5 Yolu Haliç Köprüsü üzerindeki orta refüjde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı temizlik görevlileri tarafından yerde hareketsiz bir şekilde yatarken bulundu. Önce maket zannettikleri çocuğun yanına yaklaşan temizlik görevlileri kanlar içinde, boğazı çamaşır ipiyle bağlı 5 yaşındaki çocuğun durumunun durumunun ağır olduğunu fark etti. Temizlik görevlileri, zaman kaybetmeden Polisi ve acil 112’i aradı. Kısa sürede olay yerine giden sağlık ekipleri küçük çocuğu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

HER TARAFI YARA İÇİNDE

Hastane acil servisinde ilk müdahalesi yapılan çocuğun sağ elinin kesik olduğu, sağ kulağından kan geldiği ve sol gözünün morardığı ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler olduğu ortaya çıktı. Küçük çocuk, hastaneye gelen polis ekiplerine kendisini ve annesini Abdal ve Fethi isminde birilerinin sürekli dövdüğünü kendisini dilendirmeye çalıştırdıklarını söylediği öğrenildi. Talihsiz çocuğun aynı amaçla babasının da kendini dövdüğünü söylediği öğrenildi.

Küçük çocuğu bulan temizlik görevlisi Sayyam Nida’da “Temizlik yaptığımız sırada yerde hareketsiz bir şey gördük. Önce maket zannettik sonra yanına yaklaşınca bunun çocuk olduğunu fark ettik. Dövülmüş gibiydi. Durumu ağırdı. Biz de hemen 112’yi aradık" dedi.

İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı