Dr. Haydar Dümen Bunun ortası yok mu?
HABERİ PAYLAŞ

Bunun ortası yok mu?

Haberin Devamı

Gençlerin cinsellikle ilgili akıllarında pek çok soru var. Kimi çok mastürbasyon yaptığından kimi yapmadığından yakınıyor. Bazıları ilişkiye girmek için aceleci, bazısı da kaçıyor. Gençler, her şeyiniz normal sınırlarda olsun, ortasını bulmaya çalışın ki üzülmeyin

BÖYLE SORU YOK!

Karım çok çığlık atıyor

2 yıllık evliyim. Karım ilişkide çığlık atıyor. Çığlık sesleri üst kattaki komşulara gitmiş, şikayete geldiler. Bu yüzden artık karım eskisi kadar istekli ilişkiye girmiyor. Ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, hesap kitap doğru. Pusula şaşmamış, güneş doğudan doğmuş, batıda batmış. Senin hatun da 2 yıl frenleyemediği aşırı zevkten çığlık atmış. Komşuların da pişmiş aşa soğuk su katmış. Kadınlar kocalarına “Hikmet, bugün beni bağırtacağına yemin et” diye baskı kurmuşlar. Bakmışlar ki bağıramıyorlar. Sonra toplanıp “Yetti gayri”ye gelmişler. İyi etmişler. İbadet de kabahat de gizliymiş. Sizinkisi kabahat değil ama komşuların ayranını kabartmış. Bağırması seni mutlu ediyorsa bağırt değerli okurum. Bunun için bak Sevgililer Günü geliyor, telefon et, ona uygun bir hediye ayırt.

[[HAFTAYA]]

GÜNÜN SORULARI

Ağrının nedeni ne?

20 yaşındayım. Önceleri çok mastürbasyon yapıyordum. Şimdi o kadar yapmıyorum. Sevgilim yok. Koltuk altımdan göğsüme doğru ağrılar oluyor. Acaba bu ağrının nedeni eski mastürbasyonlar mı? CEVAP Değerli okurum, kilo durumun nasıl? Ailende, şeker, kalp ya da damar sertliği var mı? Koltuk altın sağ mı, sol mu? Hemen söylemeliyim ki bu durumun eski mastürbasyonlarla ilgisi yok. Eskiden hastalar doktorlara geldiklerinde doktor “Neyin var” diye sorunca, hastalar “Sen bul” derlerdi. Doktor eline bir pusulu verir, onları veterinere gönderirdi. Bu bir tıp öyküsüdür, derste anlatılırdı. Biz doktorlar, koltuk altı, göğüs ağrısı denilince onu hemen bir iç hastalıkları uzmanına göndeririz. “Hocam ormanda mantar buldum, yiyeyim mi” diye sorana “Ye aslanım” diyemeyiz. Kendimiz bulsak da o mantarı yemeyiz.

20 kilo versem ne kadar uzar?


1.70 boyundayım, 85 kiloyum. Aşırı göbekliyim. Cinsel organım 10 santim. Eğer 65 kiloya inersem penisim ne kadar uzar? CEVAP Değerli okurum, göbek gitsin, izi bile silinsin ileride, orta yaşlarda sorun yaşama. Ve “İyi ki sözünü dinledim” diye teşekkür et Haydar Hoca’na. Penis kasık yağının ambargosundan kurtulup bağımsızlık kimliğini alıp 3 santim uzarsa düğün bayram edersin. Aslında kullanmasını bilene 10 santim yeterlidir. Sen de kullanma ustalığını geliştirmek için tarlayı ona göre seçersin. Toprağını, havasını, suyunu iyice öğrenirsin. Kazmaya gerek yok. Çapayı vurduğun her yerden mutluluk çiçekleri fışkırır. Eşin de “Seni seviyorum” diye haykırır.

* * * *

Nasıl davranayım?

Yakında evleneceğim ama evlilik hakkında hiçbir şey bilmiyorum. İlk gece nasıl ilişkiye girilir? Kızın bakire olup olmadığını nasıl anlayacağım ve ona nasıl davranmam lazım? CEVAP Değerli okurum, ilk gece uzun uzun anlatılmalı bence. Yavaş, ruhen ve bedenen incitmeden kendinize zaman tanıyarak el ele verdiğinizde sonuç olumlu olacaktır.

İlişkiden korkuyorum

16 yaşındayım ve aşığım. Bir aydır bir ilişkim var. Onu çok sevdiğim için ilişkiye girmekten çekiniyorum 1 aydır mastürbasyon bile yapamıyorum. Sanki ona ihanet ediyormuşum gibi geliyor. Ne olur derdime bir çare bulun. CEVAP Sevgili okurum, kız mısın, erkek misin? Tabii ki bu yaşta ilişkiye girilmez. Ama mastürbasyon yapıyorsan bu ihanet olmaz. Sen şimdi keyfine bak. O aşkının duygusal çılgınlığını yaşarken etine, bedenine zarar verme. Özellikle okula gidiyorsan sakın ha derslerini ihmal etme. Aşk, her yaşta önüne serilebilir. Ama okul fırsatı kaçtı mı bir daha geri gelmez. Unutma ki karın doymadan aşk da olmuyor.

Penisim 15 santim

15 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan hemen sonra penisim sertleşiyor. İleride ilişkiye girdiğimde bu sorun olur mu? Bir de boyum 1.80 santim. Penisim ise 15 santim. Bu normal mi yoksa cinsel organım küçük mü? CEVAP Değerli okurum, penisin kısa değil. Öteki soruna gelince; bırak onu kendi haline, biraz zaman geçsin. İş pratiğe dönüşsün. Bir sorun çıkarsa o zaman çaresine bakılır. Şimdilik her şey normal gözüküyor.

Penis bir türlü vajinaya giremiyor, neden?

25 yaşındayım. Nişanlımla birçok kez ilişkiye girmek istedik. Uğraşlarımıza rağmen penis vajinaya girmedi. Acaba bu bir sorun mu? CEVAP Değerli okurum, tabii ki sorun var. Sorunun adı da; vajinismus. Hiç üzülme. Kesin tedavisi var.

Çarşaf konusu sinirimi bozuyor

22 yaşında, nişanlı bir kızım. Düğünüm yaklaşıyor. Bizim burada da çarşaf bekleme adeti var. Ben kapıda birinin beklemesini istemiyorum. Ne yapmalıyım? Ne olur bana yol gösterin. CEVAP Sevgili okurum, çarşaf konusunda kızmakta çok haklısın. İlk gece size kimsenin bakmaya hakkı yok. O aslında ahlaka uygun değil. Çiftler evlenmiş, özel odalarına çekilmişlerse kim kimin namus bekçiliğini yapıyor? Kapınızı kilitleyin. Dışarıya da dik durun. “Bu gece bizim” deyin. Mutluluğunuzu koruyun.

Kızlık zarım esnek mi?

16 yaşındayım. Eski sevgilimle ilişkiye girdik ama kan gelmedi. Bunun üzerine ayrıldık. Kızlık zarımın esnek olduğundan şüpheleniyorum. Ama doktora gitmeye de korkuyorum. Sizce ne olabilir? CEVAP Sevgili okurum, ben eminim. İşte doktor karşında. Yüzde 100 teşhis: ZAR ESNEK.

Kanama olmadı

22 yaşındayım, çalışıyorum. Sevgilim 18 yaşında. Onu seviyor, evlenmek istiyorum. İlişkiye girdik ama kanama olmadı. Neden olabilir, kafayı yemek üzereyim. CEVAP Sakın ha! Değerli okurum, 18 yaşında bir çocuk o. Aklına gelen şu kuşkuları nerede uygulama fırsatı bulacaktı? O sana masumiyetiyle geldi. Zar da esnekti. Bütün olay bundan ibaret.

Dalga geçiyorlar

18 yaşındayım. Kızlar tarafından çok beğeniliyorum. Penisim 8 santim. Arkadaşlarımınki ise 14-16 santim arasında. Benimle dalga geçiyorlar. Bunalıma girdim. CEVAP Değerli okurum, öyle arkadaşlar düşman başına. Sen bunun için üroloğa git.

Sertleşince sorun yok


19 yaşındayım. Penisim 5-10 santim arasında. Sertleştiğinde sorun yok ama normal hali beni üzüyor. Bu konuda ne yapabilirim? CEVAP Değerli okurum, içerideki süngersi doku kaliteli olduğundan kendi boyutunun 3-5 katı şişebiliyor. Bunu avantaj olarak kabul et.

Kızlık zarı esnek mi?

Sevgilimle defalarca birlikte olduk ama kan gelmedi. Acaba kızlık zarı esnek mi? CEVAP Değerli okurum, olabilir.

Acaba hamile miyim?

21 yaşındayım. Adetlerim düzensiz diye doktor bana ilaç verdi. Bu arada partnerimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdim. Üzerinden 1 hafta geçti ama adet görmedim. Hamile miyim? CEVAP Değerli okurum, sanırım doktorun verdiği ilacın etkisi oldu. Bana göre hamile değilsin. Ama çok merak ediyorsan bir test yaptırıver.

GÜNÜN SÖZÜ


İnandığınız bir insan size elini uzatmışsa, siz iki kişiden çok bir güçsünüz demektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder