Gündem 'Burası İzmir' deyip yol kenarına attılar

'Burası İzmir' deyip yol kenarına attılar

Paylaş
'Burası İzmir' deyip yol kenarına attılar

İş bulmak için göçebe gibi yaşayan aileye bir darbe de, valiliğin tahsis ettiği kamyonun sürücüsü vurdu

İş bulma umuduyla, 3 ay önce Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nden ayrılarak, Konya ve Afyonkarahisar'ın ardından Aydın'a gelen 9 kişilik Yıldırım ailesi, kendilerini kandıran kamyoncu tarafından terk edildikleri Aydın- Denizli Karayolu kenarındaki boş arazide 2 gün boyunca olumsuz hava koşulları altında yaşam mücadelesi verdi.

KOCASI PARAYI ALIP KAYBOLDU

Vatandaşların ihbarı sonucu, 7 çocuğuyla sığınma evine yerleştirilen 5 aylık hamile Fatma Gönenç (38) bir darbe de 300 TL'lik para yardımını aldıktan sonra ortadan kaybolan eşi Hasan Yıldırım'dan (44) yedi. Talihsiz kadın, çaresizlikten çocuklarını Aydın Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde çobanlık yapan 44 yaşındaki Hasan Yıldırım, iş bulabilmek için 3 ay önce, 7 çocuğu ve eşi Fatma Gönenç'i de yanına alıp Konya´ya geldi. Burada iş bulup çalışmak yerine Konya Valiliği'nin verdiği yardımla geçinmeyi tercih eden Yıldırım, geçen hafta başında da 2 yıl önce evlendirdiği kızı Hasret'in yanına yerleşmek için Ayfonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Sorgun Köyü'ne gitti.

KAMYONU VALİLİK TAHSİS ETMİŞ!

Köy halkı tarafından istenmediği iddia edilen Yıldırım ailesinin, çocukları Kader (15), Çilem (13), Behiye (11), Sümeyye (9), Dertlim (7), Zalim Devran (6) ve Batuhan Poyraz (4) ile birlikte 2 gün boyunca Afyonkarahisar'da sokaklarda sabahladığı öne sürüldü.

Yardım başvuruları sonucu, Afyonkarahisar Valiliği'nin tahsis ettiği kamyonla İzmir'e gitmek üzere yola çıkan 7 çocuklu Yıldırım ailesinin, ``İzmir'e geldiniz'' denilerek Aydın- Denizli Karayolu'ndaki boş bir araziye bırakıldığı belirtildi. İki gün boyunca burada kendi kurdukları naylon barakada, olumsuz hava koşulları altında yaşamını sürdüren ailenin dramı yürekleri burktu. Yoldan gelip geçen vatandaşların ihbarları üzerine Aydın Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdi. Aile, dün (pazar) Aydın Belediyesi Yaşlı Sığınma Evi'ne yerleştirilirken, Valilikçe de baba Hasan Yıldırım'a 300 TL yardımda bulunuldu. Ancak, ailesinin sığınma evine yerleştirilmesinin ardından baba Yıldırım ortadan kayboldu. 7 çocukla yapayalnız kalan ve bir darbe de eşinden yiyen 5 aylık hamile Fatma Gönenç ise şaşkına döndü.

Haberin Devamı

7 AY ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ

Çocuklarını Aydın Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermek zorunda kalan Fatma Gönenç ``Eşim 4,5 ay önce cezaevinden çıktığı için Afyonkarahisar´ın Sorgun Köyü'nde barınamadık. Şimdiye kadar hiç çalışmadı. Nereye gitsek Kaymakamlık veya Valilik yardımına başvurup hayatımızı idame ettirdik. Bütün bunlar yetmezmiş gibi Aydın Valiliği'nin verdiği 300 TL´yi alıp bizi terk etti. Bize İzmir´e iş aramaya gidiyorum diyerek gitti. Ama haber alamıyoruz. Onun yüzünden çocuklarımı Yetiştirme Yurduna vermek zorunda kaldım. Kendimden geçtim. İnsan çocuklarını nasıl sahipsiz bırakıp gider. Aydın Belediyesi Yaşlı Sığınma Evinde 2 günden fazla kalma şansım yok. Çocuklarımı Aydın´da bırakıp Afyondaki kızımın yanına gideceğim. Hayatımızı düzeltip çocuklarımı mutlaka geri alacağım. Çocuklarım beni hayata bağlayan tek sebep. Ben çocuklarımı geçici olarak veriyorum'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Aydın´da iki gün boyunca yaşadıkları sıkıntıyı anlatan anne Fatma Gönenç, `` Naylondan yaptığımız barakada çekyatların üzerinde çevreden topladığımız odun parçalarını yakarak çocuklarımı ısıtmaya çalıştım. Ben eşimi bu saatten sonra istemiyorum. Her şeyim çocuklarım. Tek isteğim Aydın´da bir iş bulup çocuklarımla bir eve çıkıp onların başında olabilmek. Çocuklarımı okutmak istiyorum. Benim gibi hayatta ezilmemeleri için mutlaka çocuklarımı okutmam lazım. Hayırseverlerden destek bekliyorum'' dedi.

Ailenin 15 yaşındaki kızı Kader ise ``Ben ve kardeşlerim annemizden ayrılmak istemiyoruz. Annem bir iş bulursa burada kalır. Biz de yetiştirme yurduna gitmeyiz. Bizi annemizden ayırmasınlar birlikte yaşamamız için hayırseverler bize yardım etsinler'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Önder YILDIRIMCAN / AYDIN - DHA