Candaş Tolga Işık Burası Türkiye
HABERİ PAYLAŞ

Burası Türkiye

“PKK ile ne alakamız var? Bizim şiddetle işimiz olmaz… Bir tane partilinin cebinden tek bir çakı çıkmış mı?” diye Anayasa Mahkemesi’nin kapatma kararını eleştiren DTP’nin, Viranşehir Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Vekili Abbas Kaya önceki gün üzerinde A4 patlayıcı, fünye ve 3 el bombasıyla yakalanmıştır. DTP’li Kaya’nın evinde yapılan aramada PKK’ya ait doküman çıkmıştır.

***

Beşiktaş futbol kulübünde 20 yaş altı (A2) takımın teknik direktörlüğünü yapan, bir başka deyişle gelecekte Türk futboluna hizmet edecek genç sporcular yetiştirmekle sorumlu olan şahıs gazetelerde bahis tahmini yapmaktadır. Genç sporculara bu davranışı ile örnek olan kişinin adı Sergen Yalçın’dır.

Haberin Devamı

***

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak göreve geldiği gün “Türkiye’de futbol şikesi yapmanın Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) yeri yoktur, suç değildir” demiştir… Aradan 1 yıl geçmesine rağmen futbol şikesi yapmanın TCK’da hâlâ yeri yoktur. Ve hiç kimse Bakan Özak’a “Siz orada ne iş yaparsınız?” diye sormamaktadır.

***

Türkiye’de cezaevlerinde yatanların yüzde 65’inin suçu kesinleşmemiştir, mahkemeleri devam etmektedir.

***

“Kürtler bu ülkede ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor” diyen arkadaşlar şu an hükümetteki 4 tane bakanın (Mehmet Şimşek, Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz ve Egemen Bağış) Kürt olduğunu bilmemektedir.

***

CHP’li bir kadın 1 yıl önce partiye üye olmasına rağmen kendisine hâlâ kart gönderilmemesini şikayet etmek maksadıyla Ankara’daki genel merkezi arar. Telefona CHP yöneticisi Algan Hacaloğlu çıkar. Algan Bey nasıl bir iletişim kurduysa artık CHP’li kadın telefonu kapar kapamaz parti üyeliğinden istifa eder. Not: Algan Hacaloğlu CHP’nin ‘İletişim’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’dır… Hâlâ!

***

Almanya Yargıtay’ı (BSH) Türkiye’deki Mali Suçları Araştırma Komisyonu’ndan gönderilen raporu kanıt olarak kabul etmemiştir. Gerekçe Alman Yargıtay’ının cevap metninde şöyle yazmaktadır:

“Die Turkei kann alles sein, die ganze zeit”

(Türkçesi: Türkiye’de her an her şey olabilir.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder