Gündem Burası Türkiye

Burası Türkiye

Paylaş
Burası Türkiye

Ağrılı Ömer Çetin, yoksul bir ailenin çocuğuydu. Kazandığı parayla Çağdaş Türk Edebiyatı Bölümü'nde okuyan Ömer para biriktirmek için İstanbul'a geldi, günlük 30 TL'ye inşaatta ameleliğe başladı. Dün 4. kattan düşüp öldü

ÇALIŞARAK OKUDU

Ömer Çetin (20) Ağrı’nın Daldalık köyünde yaşayan 5 çocuklu yoksul bir ailenin oğluydu. En büyük hayali öğretmen olmaktı. Çocukluğundan beri çalışıyor, kendi kazandığı parayla okuyordu.

İki yıl önce Muğla Üniversitesi Çağdaş Türk Edebiyatı Bölümü’nü kazandı. Ömer amelelik, gece bekçiliği, hamallık yaparak kazandığı parayla üniversiteye kaydını yaptırdı.

Muğla’da da iş bulursa geceleri çalışıyor, gündüzleri de okula gidiyordu. Ömer yaz tatili başlayınca köyüne döndü.

İNŞAATTA KALIYORDU

Okul için para biriktirmek ve babasına yardım etmek amacıyla memleketinde uzun süre iş aradı. Ancak bulamadı. Bu yüzden 1 ay önce, ‘taşı toprağı altın’ olan İstanbul’a geldi.

Hemşehrileri Ömer’e Ataşehir Rotary Lisesi’nin inşaatında iş buldu. 30 lira yevmiye alacaktı. Masraf yapmamak için geceleri de inşaatta kalıyordu.

Dün 07.00’de kalktı, kahvaltı yaptıktan sonra inşaata gitti. Ömer, keserle 4’üncü kattaki kalıp tahtalarını sökmeye başladı, bu sırada dengesini kaybetti.

‘BU ÜLKENİN GERÇEKLERİ...’

15 metreden beton zemine çakılan Ömer hayatını kaybetti. Acı haber Ömer’in köyüne tez ulaştı. Tek erkek çocuklarını kaybeden Herdem-Fahrettin Çetin çifti yıkıldı.

Baba Çetin, “O benim gözbebeğimdi. Yoksul ailemizin umuduydu. Gururumdu. Evimiz çöktü” diyerek saatlerce ağladı. Ömer’in okuduğu üniversite taziye mesajı yayınladı: “Üniversite öğrencisi amele gibi çalışmamalı. Ama bu ülkenin gerçekleri var. Çok üzüldük.”

Ömer’in, Kütahya Dumlupınar kaymakamının yeğeni olduğu öğrenildi.