Siyaset Burhan Kuzu: CHP tutarsız
Paylaş
Burhan Kuzu: CHP tutarsız

Burhan Kuzu: CHP tutarsız

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu hazırlanan yeni Anayasa çalışması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM)’nin Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlediği ’Okulun İçin Dilek Tut’ kampanyasının açılış törenine katılan Kuzu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI ÇIKARLARSA KENDİLERİ KAYBEDER

Anayasa çalışmalarında muhalefetin katkıları olduğunu belirten Kuzu, "Makul olan şeylerden 12-13 değişiklik yaptık. Komisyonda önemli değişiklikler yaptık. Bunların belli bir bölümü de anamuhalefet partisinden geldi. Taleplerini yerine getirdik. Genel Kurul’da da talepleri olursa yerine getiririz ama neticede oranın bir çalışma takvimi, prosedürü var .Onun dışına çıkacaklarını zannetmiyorum. Çıkarlarsa kendileri kaybeder. Çünkü toplumun her kesimi bunu istiyor. Muhalefet partilerimizin tabını da bundan yana"şeklinde konuştu.

CHP’NİN AÇIKLAMALARI TUTARSIZ

CHP’nin anayasaya ilişkin açıklamalarının tutarsız olduğunu ifade eden Burhan Kuzu, "CHP’nin ne dediği pek belli değil. Önce bu paketin yüzünü açmayız dediler. Sonra bu Meclis yapamaz, kurucu Meclis yapar dediler.Sonra bu işin ciddi olduğu anlaşılınca belli oranda katkı vermeye çalıştılar. 3 madde önerisi getirdiler.Bunlar önemli üç başlık.Siyasi parti her şeye taraftar olmaya bilir ama burada yöntem önemli.Bu işin sahibi millettir, o karar versin derlerse olabilir.Ama pek öyle demiyor. Başbakanımız önerilerine bakalım dediği zamanda bu kez de ’paketten çıkaralım, 24. döneme kalsın’ demeye başladılar.Bu zikzaklar tutarsızlığı gösteriyor.Biz de zorlanıyoruz.Bunları oturup konuşmamız lazım ama bu pek mümkün gözükmüyor.Çünkü sürekli kanaat değişiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

ANLAŞABİLSEK REFERANDUMA GEREK KALMAZ

Referandumun Temmuz ayını bulacağını belirten Kuzu, "Referanduma zorunlu gidiyorsunuz. Aman aman referanduma gidelim diye bir şeyimizç yok. Milleti yormanın bir anlamıda yok. Muhalefet biraz destek vermiş olsa, bu beğenmediği maddeleri birlikte gözden geçirsek, onlara yeni formül bulsak ama ona yanaşmıyorlar. Üç maddeyi metinden çıkaralım diyorlar. O üç maddede bizim için önemli maddeler.Onları metinden nasıl çıkaracaksınız. Anlaşma sağlansa referandum gündemden kalkar. Durup dururken Cumhurbaşkanı niye referanduma göndersin.Ama sanki referandum yolu zorunlu gibi gözüküyor.Durum öyle gibi..."dedi.

Haberin Devamı

Selahattin GÜNDAY -Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA