Gündem Burhanettin Cihangiroğlu kimdir? Neden gözaltına alındı?

Burhanettin Cihangiroğlu kimdir? Neden gözaltına alındı?

Paylaş
Burhanettin Cihangiroğlu kimdir? Neden gözaltına alındı?

MİT TIR'larının durdurulması ve Islak İmza davalarının sanığı Eski Jandarma Kriminal Daire Başkanı Burhanettin Cihangiroğlu Ankara'da gözaltına alındı. Bu flaş gelişme sonrası "Burhanettin Cihangiroğlu kimdir?" sorusu sorulmaya başlandı.

Eski Jandarma Kriminal Daire Başkanı Burhanettin Cihangiroğlu, MİT TIR'ları ve ıslak imza davalarının sanığıydı. Bugün yapılan operasyon sonrası Ankara'da yakalandı. Emekli Albay, FETÖ imamları ile ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Gelişme sonrası "Burhanettin Cihangiroğlu kimdir?" sorusu gündeme oturdu.

Haberin Devamı

BURHANETTİN CİHANGİROĞLU KİMDİR?

2015 Yılında MİT TIRLARI davasında tutuklanan ardından serbest bırakılan Burhanettin Cihangiroğlu Eski Jandarma Kriminal Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. Cihangiroğlu'nun daha önce : "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan ise müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Jandarma Kriminal Daire Başkanı Albay Burhanettin Cihangiroğlu bir röportajda “Bana bağlı 300 kişilik özel kriminal ekip vardı. Delilleri niye incelediniz, neden hızlı rapor verdiniz diye suçlandık. Ana kucağında askeri okula gittim. 40 yıllık askerim. Eğer TSK örgütse, ben de örgüt üyesiyim” demişti.

Haberin Devamı