Siyaset 'Bürokratik oligarşi bir ülkeye beladır'
Paylaş
'Bürokratik oligarşi bir ülkeye beladır'

Erdoğan, Saraybosna'da “Biz ülkemizde bürokratik oligarşiden çok çektik. Hâlâ da çekiyoruz. Bürokratik oligarşi bir beladır” dedi

SARAYBOSNA’DA BOMBALADI

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gitti. Hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Anayasa değişiklik paketine karşı çıkan yüksek yargıyı sert sözlerle eleştiren Erdoğan, bombardımana Saraybosna’da da devam etti.

Boşnak Enstitüsü’nde yaptığı konuşma sonrası soruları yanıtlayan Erdoğan, bir ülkeye yatırım gelmesindeki engellerden birinin de bürokratik oligarşi olduğunu söyledi. (Oligarşi siyasal gücün bir grubun elinde toplanmasını ifade ediyor)

‘ASLA RİSK ALMAZLAR’

Başbakan Erdoğan, “Biz ülkemizde bürokratik oligarşiden çok çektik. Hâlâ da çekiyoruz. Bürokratik oligarşi bir beladır. Bir ülkenin ayağa kalkmaması için ne gerekiyorsa onu yaparlar. Asla risk almazlar. Olmaması gereken neyse onu gösterirler. Gel bunu çöz, çözmezler” dedi.

Erdoğan, bundan dolayı siyasetçinin risk aldığını ifade etti. Hükümetin yaptığı birçok düzenleme yüksek yargı tarafından iptal edilmişti. Başbakan Erdoğan bu nedenle özellikle Danıştay’ı sert sözlerle eleştirmişti.

Haberin Devamı