Gündem Bursa adliyesinde bıçaklar konuştu

Bursa adliyesinde bıçaklar konuştu

Paylaş
Bursa adliyesinde bıçaklar konuştu

Geçen hafta çıkan kavga nedeniyle tabancasını çekerek girmek istediği Bursa Adliye Sarayı koridorunda, bu kez bıçaklı kavga çıktı

Bursa’da geçen 8 Haziran günü Ömer Kozlucali, kendisine bıçakla saldırdığını iddia ettiği Celil Özay’ı tabancayla ateş ederek yaraladı.

Polis tarafından gözaltına alınan Ömer Kozlucali’nin tutuklu olarak yargılanmasına bugün 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

TANIKLIK YAPMAK İSTERKEN

Kozlucali’nin tutuksuz yargılanmasına karar verilen duruşma sonrası sanığın yaraladığı Celil Özay ve ağabeyi Şenol Özay ile Kozlucali’ye tanıklık yapmak üzere adliyeye gelen yakınları arasında kavga çıktı.

Duruşma salonunun kapısında başlayan ve koridorda devam eden kavgada Şenol Özay, sanık Kozlucali’nin arkadaşı Yusuf Kurtulmuş’u sol koltuk altı ve karın boşluğundan yaraladı.

POLİS BİBER GAZI KULLANDI

Bir anda savaş alanına dönen adliye koridorundaki meşrubat dolabı devrilerek içecekler çevreye yayıldı. Polis biber gazı kullanarak tarafları ayırabildi.

Kavgada yaralanan Yusuf Kurtulmuş’a ilk müdahaleyi adliye polis merkezine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri yaptı. Kanlar içinde sandalye üzerinde müdahalesi yapılan Yusuf Kurtulmuş daha sonra Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis tarafından gözaltına alınan Yusuf Kurtulmuş’u bıçaklayan Şenol Özay, kardeşi Celil Özay ile Kozlucali için tanıklık yapmak üzere gelen Ramazan Durmuş, Soner Durmuş ve Nuri Vardar Muammer Sencer Polis Merkezi’ne götürüldü.

BIÇAK ADLİYEYE NASIL GİRDİ

Bu arada günde 10 bin kişinin girdiği Bursa Adliyesi’nin girişinde bulunan X-Ray cihazının uzun zamandır bıçaklara karşı duyarlı olmadığı bildirildi. Durumun adliye yöneticilerine bildirilmesine rağmen çözüm getirilmediği ve bunun da güvenlik zafiyetine neden olduğu belirtildi.

Nail KAHRAMAN/BURSA (DHA)