Gündem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti

Paylaş
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen 3 Belediye Başkanından biri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe açıklama yaptı. Belediye Başkanı Altepe istifasını şu sözlerle duyurdu: Bu şartlarda ülkeme hizmet etme imkanımızın kalmadığı ortada ben de bu düşüncelerle istifa ediyorum.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu' açıklamasıyla başlayan AK Parti'de değişim süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ankara, Bursa, Balıkesir Belediye Başkanlarının istifasını istediği günlerdir konuşulurken ilk istifa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den geldi. Altepe, "Bu şartlarda ülkeme hizmet etme imkanımızın kalmadığı ortada ben de bu düşüncelerle istifa ediyorum" dedi. Gözler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'a çevrildi.

İşte Altepe'nin açıklamasından satır başları...

Yıldırım ilçemize özellikle hep konuşulup yapılamayan güzel bir gerdanlık açıyoruz. Yaklaşık 7,5 milyon lira civarında bir köprümüz. Bu açılışımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölgemize hayırlı olsun diyorum.


Özellikle Bursa olarak Türkiye olarak güzel bir dönem geçriyoruz. Özellikle hizmet dönemi. Hizmetlerin sağanak gibi aktığı bir dönem. Allah ağzımızın tadını bozmasın düşmanlarımıza fırsat vermesin. Bursa'yı seviyoruz ama bu kuru bir sevgi değil. Binlerce eseri Bursamıza kazandırıyoruz.

Ben bugün emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum.

Özellikle son günlerdeki gelişmeler uluslararası gündem oldu.

Kimseye menfaat ve haksız kazanç temin ettirmedik. Aynı amaçla biz de belediye başkanlığı görevine başlayınca tüm işyerlerimiz kapattım. Bursa ile yatıp kalktık. Herkesle el ele çalıştık. Tüm kurum kuruluşlarla da parti teşkilatlarımızla örnek bir işbirliği ve uyum sergiledik güzel Bursamızı yaşanabilir şehirlerde en öne getirdik. Her girdiğimiz seçimlerden zaferle oyumuu artırarak çıktık.

Yolsuzlukla hiç suçlanmadık. Son günlerde özellikle AK Partimizin yönetimi tarafından yeniden yapılanma reform değişim ve dönüşüm projesi adı altında bir eylem başlatıldı. Bizim 39 yıdır süren siyaset hayatımız var. Böyle bir teşkilat terbiyesi olan, ömrünü davaya adamış biri olarak, 24 yıldır belediye görevlerinde hep hizmet konusunda adımlar attık. Başka hiç bir camiayla bağımız bulunmamakta. hep hizmet üretim katkı alanında adımlar attım. Kavgadan yana hiç olmadım. Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz çatışmayacağız kriz ortamını oluşturmaya hiç yanaşmayacağız. Bu şartlarda ülkeme hizmet etme imkanımızın kalmadığı ortada ben de bu düşüncelerle istifa ediyorum. AK Partimize Bursamıza hayırlı olmasını diliyorum.