Ekonomi Bursa'da 1200 firmaya 220 milyon liralık 'nefes' kredisi

Bursa'da 1200 firmaya 220 milyon liralık 'nefes' kredisi

Paylaş
Bursa'da 1200 firmaya 220 milyon liralık 'nefes' kredisi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, 2 Nisan’da başlattıkları nefes kredisine başvuran 1200 firma tarafından 220 milyon liralık destekten faydalanıldığını söyledi. İbrahim Burkay, "Firmalarımızın nakit ihtiyacına çözüm sunan nefes kredisi iş dünyamıza büyük moral verdi" dedi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde KOBİ'ler için başlatılan aylık yüzde 0.99´luk faiz oranıyla ilk 6 ay ana para geri ödemesiz, 18 ay vadelerle sunulan krediden 1200 firma tarafından faydalanıldığını kaydetti.

Bursa’daki iş dünyası temsilcilerinin, 220 milyon liralık kaynaktan yararlandığını belirten İbrahim Burkay, "BTSO olarak ‘KOBİ´ler için nefes kredisine ülkemizde en fazla katkı sağlayan odalardan biri olduk. Nefes kredisi ekonomimizin can damarı olan KOBİ´lerimizin ticaret hayatına önemli bir destek sundu. İş dünyamızın yüksek ilgisi de ne kadar doğru bir adım attığımızı gösteriyor" diye konuştu.


'ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ'


Nakit akışının çok önemli olduğu dönemden geçildiğini vurgulayan Başkan İbrahim Burkay, "Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmalarımızın güçlü desteğe ihtiyacı var. KOBİ'lerimizin en önemli meselesi olan teminatlandırma konusuna çözüm üretiyoruz. Finansman talebindeki küçük ve orta ölçekli üyelerimiz nefes kredisi ile kolay ve hızlı bir şekilde bu kaynağa ulaştı. Oda olarak her zaman üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı