Gündem Bursa'da korkunç kaza: Ticari araç otobüs yolcularına çarptı

Bursa'da korkunç kaza: Ticari araç otobüs yolcularına çarptı

Paylaş
Bursa'da korkunç kaza: Ticari araç otobüs yolcularına çarptı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği tur için Diyarbakır’dan Bursa’da giderken zorunlu olarak emniyet şeridinde duran otobüsten inen öğrencilerin arasına hafif ticari araç daldı

Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 2 öğrenci öldü, 16 kişi de yaralandı.

Kaza saat 00.30 sıralarında İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu Orhangazi-Karsak gişeleri yakınlarında meydana geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği tur için Diyarbakır’dan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen 3 öğretmen ile 91 öğrenci, iki otobüsle Bursa’ya gitmek üzere yola çıktı.

ÖĞRENCİLER RAHATSIZLANDI, OTOBÜSLER DURDU


Bursa’ya gelirken yolda bazı öğrencilerin rahatsızlanması üzerine otobüsler İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu üzerinde emniyet şeridinde durdu. Öğrencilerin otobüsten indiği sırada Sedrettin Eroy yönetimindeki hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu emniyet şeridindeki öğrenci kafilesinin arasına daldı.


2 ÖĞRENCİ ÖLDÜ, 16 YARALI


Can pazarının yaşandığı kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre öğrencilerden 13 yaşındaki Edanur Yıldız ile aynı yaştaki Semanur Tekinhatun yaşamını yitirdi, aralarında kaza yapan hafif ticari araç sürücüsü Eroy ile birlikte 16 kişi yaralandı. Yaralılar Gemlik ve Orhangazi’deki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.