Spor Bursa hükmen galip

Bursa hükmen galip

Paylaş
Bursa hükmen galip

17. dakikada yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın başına gelen taşlar nedeniyle hakem Mustafa Kamil Abitoğlu tarafından tatil edilen Diyarbakır-Bursa maçının ev sahibi ekibe faturası ağır olacak

Çıkan olaylar nedeniyle 17. dakikada hakem Mustafa Kamil Abitoğlu tarafından tatil edilen Diyarbakırspor- Bursaspor karşılaşmasının ev sahibi ekibe faturası çok ağır olacak.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Eski Başkanı Bülent Yavuz yaşanan olaylardan sonra Diyarbakırspor’un işinin hiç de kolay olmadığını söyledi.

Yavuz, “Türk futbolu için çok kötü görüntülerdi. Bundan sonra ne olacağı belli. Bursaspor 3-0 hükmen galip sayılacak ve 3 puanı hanesine yazdıracak.

Diyarbakır'da olay var

Diyarbakırspor Kulübü’ne en az 4-5 maç saha kapatma cezası gelecek. Tabii ki bir miktar para cezası da verilecek. Bu şartlar altında ev sahibi ekibin ligdeki durumu son derece zorlaşacak. Hakem maçı oynatmak için gerekeni yaptı.

Bursa'da da olay çıkmıştı

Bursa’da 29 Eylül 2009 tarihinde oynanan Bursaspor-Diyarbakırspor maçında Yeşil- Beyazlı taraftarlar ırkçı tezahüratlarda bulunmuş, maç boyunca sürekli “PKK dışarı” diye bağırmıştı. Ayrıca tribünlerde de olaylar çıkmış Bursasporlu taraftarlar, Diyarbakırspor seyircisinin bulunduğu tribünlere saldırmıştı.

Olaylar güvenlik kuvvetleri tarafından güçlükle önlenmiş, karşılaşmanın yankıları uzun süre gündemden düşmemişti. Bu arada Diyarbakırspor’un, 27 Ağustos 2009 tarihinde sahasında oynadığı ve 3-1 kaybettiği Fenerbahçe maçında da düne benzer olaylar yaşanmıştı.

Yeşil-kırmızılı taraftarlar yine sahaya yabancı madde yağdırmış, maçtan sonra da polisle çatışmıştı. Bu olayların ardından Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu Diyarbakırspor’a 1 maç seyircisiz oynama, 1 maç da saha kapama cezası vermişti.

Haberin Devamı