Tuncay Hoş Bursa lige sarıldı
HABERİ PAYLAŞ

Bursa lige sarıldı

Ligde 14. haftanın kapanış maçında puandaş takımlar Bursaspor ve Kayserispor, ikinci sırayı elde etmek hedefiyle çıktı Atatürk Stadı’nın çimlerine. İlk yarıda iki takım da orta sahayı ele geçirmek için kıyasıya mücadele verdi. Bu devrede pozisyonlar, rakip savunmaların hazırlık pasları yaparken top kayıpları sonucu gelişti. Şampiyonlar Ligi arenasında kritik bölgede yapılan bu top kayıplarını Avrupa’nın üst düzey ekipleri anında cezalandırıyor. Bakınız, Manchester United ve Valencia maçları. Ancak Süper Lig’de genelde son vuruşlardaki beceri eksikliği nedeniyle bu hatalar gole dönüşmüyor. İkinci devrenin başında rüzgarı arkasına alan ve tempoyu artıran Timsah, önemli pozisyonlar üretti.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

İki dakika arayla İnsua’nın kaçırdığı goller, adeta saç-baş yolduracak cinstendi. İki şutunu kalecinin göbeğine vuran Arjantinli oyuncu, golcülük özelliği olduğunu hatırladı ve Bursaspor formasıyla gol siftahını yaptı. Ertuğrul Sağlam’ın Turgay’ın yerine oyuna aldığı Sercan da attığı klas golle maçı kopardı. Valencia maçında kaçırdığı gol ile şimşekleri üzerine çeken genç oyuncu, bir nebze olsun moral buldu. Sonuçta ikinci yarıda galibiyeti daha fazla isteyen, futbolun doğrularını yapan Bursaspor hak ettiği 3 puanı aldı.

Artık tüm gücünü lige kanalize edecek olan Timsah, şampiyonluk yarışının içinde sonuna kadar var olacak. Cangele, Troisi ve Zalayeta gibi bireysel yetenekleri üst düzeyde olan ofansif oyuncuların sakatlığı nedeniyle hücum anlamında üretken olamayan Kayserispor’un savunmadan başka yapacak bir şeyi yoktu. Bursaspor’a gönül verenlerin Valencia maçından sonra istifa imasında bulunan teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a sahip çıkması, “Sonsuza kadar Ertuğrul Sağlam ile sonsuza kadar” şeklinde bağırması, vefa ve kadirşinaslık örneğiydi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder