Spor Bursa 'Şen'lendi

Bursa 'Şen'lendi

Paylaş
Bursa 'Şen'lendi

Turkcell Süper Lig'in 30. haftasında Bursaspor evinde Gaziantepspor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü

Yeşil-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 45. ve 79. dakikalarda Volkan Şen kaydetti.

Timsah bu galibiyetin ardından ligde puanını 65'e yükselterek hem şampiyonluk yolunda kritik bir engeli aşmış oldu hem de Galatasaray maçı öncesi moral depoladı.

Maç fazlası bulunan Bursaspor en yakın takipçisi Fenerbahçe'ye 4 puan, aynı puanda olan G.Saray ve Beşiktaş'a ise 8 puan farkatmış oldu. Konuk ekip ise 38 puan ve maç fazlasıyla 10. sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 12: Mustafa’nın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada top defanstan döndü. Bursasporlu futbolcuların hakem Cüneyt Çakır’a topun elle oynandığı şeklindeki itirazları, sonuçsuz kaldı.

Dakika 18: Ali’nin sol kanattan kullandığı korner atışında Ömer’in kafa vuruşunda top, kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

Dakika 45: Ceza alanı içinde topla buluşan Turgay, meşin yuvarlağı ceza alanı dışındaki Volkan’a aktardı. Volkan’ın düzeltip sert vuruşunda top, Bursaspor kaptanı Ömer’e çarparak ağlarla buluştu: 1-0.

Dakika 57: Ali’nin frikik atışında Gaziantep savunması topa son anda ayak koydu, mutlak bir gol tehlikesini önledi.

Dakika 65: Beto’nun kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

Dakika 79: Volkan Şen, savunmanın arkasına sarktı, kaleci Mahmut’un üzerinden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi, Yeşil-Beyazlılar’a altın değerindeki 3 puanı müjdeledi: 2-0.

YEŞİL-BEYAZ ALARM

Bursasporlu taraftarlar maça büyük ilgi gösterdi. Her yer yeşilbeyazdı. Kale arkası tribünde, “Teslim ol İstanbul” yazan ve çizgi roman karakteri Red Kit ile Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş forması giymiş Dalton kardeşlerin ellerini kaldırmış haliyle resmedildiği pankart açıldı.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından Bursa- Diyarbakır maçlarının olumsuz etkisinin ortadan kaldırılması amacıyla hazırlanan “Dostluk Projesi” kapsamında Bursa’ya gelen 30 kişilik heyet de tribünlerdeki yerini aldı.

3

Haberin Devamı