Yaşam Bursa'ya siyah kurt indi iddiası bakın ne çıktı!

Bursa'ya siyah kurt indi iddiası bakın ne çıktı!

Paylaş
Bursa'ya siyah kurt indi iddiası bakın ne çıktı!

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'ne bağlı Fındık Mahallesi'ne hastalandığı için inen siyah kurda köylüler sahip çıktı

Bursa'da yaşayan Ahmet Özen, yaklaşık iki hafta önce köy yakınlarında yalnız dolaşan siyah renkli bir kurt gördü. Siyah kurdun hasta olduğunu fark eden Ahmet Özen, kurdu evinin bahçesine götürerek besledi.

İki hafta sonra hayvanın hastalığı arttı. Boynunun altında şişlik oluşan siyah kurdun gözlerinden de iltihap akınca, Fındıklı Muhtarı Nurettin Tüfekçi'ye haber verildi.



VETERİNERDEN YARDIM İSTEDİLER

Muhtar Tüfekçi, Orhangazi Avcılık ve Atıcılık Spor İhtisas Kulübü Başkanı Ramadan Başaran'dan yardım istedi. Köye gelen Ramadan Başaran, hasta kurdun durumunun normal olmadığını görünce Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa 2'nci Bölge Müdürlüğü'ne haber verdi. Bursa Şube Müdürlüğü ekipleri Fındıklı'ya geldiklerinde hasta kurt için Veteriner yardımı istedi.



UYUŞTURARAK KAFESE KOYULDU

İhbar üzerine Orhangazi'ye bağlı 520 rakımlı Fındıklı Mahallesi'ne gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa Şube Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaklaşık iki haftadır köylü tarafından beslenen hasta kurdu iğne ile uyuşturarak kafese koyup, tedavi edilmek üzere Bursa'ya götürdü.




TÜRKİYE'DE SİYAH KURT 2014'TE DE GÖRÜNTÜLENDİ


Türkiye'de siyah kurt 2014 yılında da görüntülendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma ve Kontrol Bölümü öğretim görevlisi Yasin İlemin, Batı Anadolu'da denize çok yakın bir mesafede ve çok düşük rakımda fotokapan yöntemiyle siyah kurdu görüntüledi. Orhangazi'de 520 rakımlı Fındıklı Mahallesi'nde yalnız halde bulunan kurdun da, türüne az rastlanan siyah kurt olduğu kaydedildi.

SAHİPSİZ KURT KÖPEĞİYMİŞ

Türüne nadir rastlanan siyah kurt olduğu iddia edilen hayvanın sahipsiz bir kurt köpeği olduğu belirtildi.

Haberin Devamı