Gündem Bursa'da 5, Balıkesir'de 10 bin TL

Bursa'da 5, Balıkesir'de 10 bin TL

Paylaş
Bursa'da 5, Balıkesir'de 10 bin TL

Balıkesir Dursunbey'de devletin işçi yakınlarına 10'ar bin lira verileceği, akıllara Bursa Bükköy'de neden 5 bin lira verildiği sorusunu getirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Dursunbey´deki grizu faciasında yaşamını yitiren 13 işçinin yakınlarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla 10'ar bin lira verileceğini açıkladı.

Bakan Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın isteğiyle Acil Yardım Ödeneği´ni devreye soktuklarını bildirdi. Bakan Yıldız, Acil Yardım Ödeneği´nden hayatını kaybedenlerin yakınlarına 10 bin TL, hastanede tedavi gören yarılılara 7 bin TL, ayakta tedavi görünlere 5'er bin lira olmak üzere toplam 400 bin lira vereceğiz. Bu işveren tazminatından bağımsız olarak acil yardım ödeneğinden aktaracağımız para'' dedi.

Bakan Yıldız her ilde tam teşekküllü yanık merkezi bulunmadığını, bu nerkezlerin birçok özelliği bulunduğunu, ama bu konuda da bir çalışma yapılacağını bildirdi. Bu arada Kızılay cenaze töreni yapılan yerlerde çadır kurup vatandaşlara sıcak içecek ve çorba dağıttı.

BÜKKÖY'DE 5 BİN LİRA VERİLMİŞTİ

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nin Alpagut Köyü Devecikonağı mevkiinde bulunan patlamada ölen 19 maden işçisinin yakınlarına Başbakanlık Acil Yardım Fonu'ndan 5'er bin liralık yardım yapılmıştı.

Kamuoyu şimdi, her iki maden sahasında ölenlerin yakınlarına neden farklı değerlerde para verildiğini tartışıyor.