Hamit Turhan Bursa'da bir aziz!
HABERİ PAYLAŞ

Bursa'da bir aziz!

Haberin Devamı

Hiçbir başarı tesadüfi olmadığı gibi, tarihte hiçbir devrim de spontane gelişmemiştir. Her ihtilalin bir temeli, bir hazırlık süreci ve arka planı vardır. Ve elbette öncü güçleriyle, her şeyi koordine eden bir mimarı, lideri, kahramanı da mevcuttur.

Futbolumuzdaki 2. Anadolu İhtilali de karakteristik özellikleri bakımından diğer tüm tarihsel dönüşümlerden farklı değildir. Bursaspor’un gerçekleştirdiği futbol devriminde, yöneticisiyle, hocasıyla, futbolcularıyla, taraftarıyla, kulüp çalışanlarıyla kuşkusuz herkesin payı var. Ancak hiç kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek ise, aslan payının Ertuğrul Sağlam’a ait olduğudur.

ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞTİ

Ertuğrul Sağlam’a salt bir teknik direktör olarak bakanlar ortadaki büyük fotoğrafı kaçırabilir. Kontratına şampiyonluk primini koyduracak kadar bu işe inanan, 1.5 yıldır tesislerde yatıp kalkan, kapısına gelen herkesi kucaklayan, kendisine yapılan en ufak bir daveti bile geri çevirmeyen, bu vesileyle Bursa halkıyla bütünleşen, hayat felsefesini saygı, sevgi, hoşgörü, tevazu ve centilmenlik üzerine bina eden bir çelebi var karşımızda.

Onun yarattığı sinerji Bursa’dan sonra tüm Anadolu’yu saracaktır. Bütün taşların yerinden oynadığı Türk futbolunda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
İnönü’de Yıldırım Demirören’in havalandırdığı kelebeğin etkisi Bursa’da fırtınaya dönüşmüştür. İstanbul’u yerle yeksan eden bir fırtınaya... Kasırgaya dönüşmesi de kuvvetle muhtemel.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder