Gündem Bursa'da esrarengiz cinayetler

Bursa'da esrarengiz cinayetler

Paylaş
Bursa'da esrarengiz cinayetler

Önce 1 kadın, ardından 2 kilometre yakınında 1 erkek cesedi bulundu

Bursa’da dün hayvan otlatmak için Uludağ’ın eteklerine giden köylüler tarafından bulunan 30 yaşlarındaki kadın cesedinin 2 kilometre yakınında, bu sabah yine başından tek kurşunla vurulmuş ve üzerinde 36 yaşındaki Murat Mert adına düzenlenmiş kimlik çıkan erkek cesedi daha bulundu. İki cinayetin de başlarından tek kurşunla vurularak işlenmiş olması ve ölen iki kişinin de sol ayakkabılarının bulunmaması, iki olay arasında bağlantılı olduğu ihtimalini artırdı.

Haberin Devamı

Uludağ eteklerindeki Gökçeören Köyü Sarnıçbaşı Mevkii’nde koyun otlatmak için dün saat 09.00 sıralarında yola çıkan 67 yaşındaki Hasan Çıplak, yol kenarında içinde iki kişinin bulunduğu bir otomobil gördü. Otomobilin olay yerinden uzaklaşmasının ardından ormanlık alana bakan Hasan Çıplak, yol kenarında başından vurulmuş bir kadın cesedi görünce, durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma tarafından yapılan inceleme sonucu sağ şakağından tek kurşunla vurulan ve 30 yaşlarında olduğu belirlenen kadının üzerinden kimlik çıkmadı.

Aynı bölgenin 2 kilometre yakınında Gökçeören Köyü Kavala Mevkii’nde Bursa Barosu Avukatlarından Hüseyin Demir, bu sabah arazisinde yaptığı inşaatı gezerken, arsasının yakınında yine başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu. Avukat Demir’in haber vermesi üzerine olay yerine gelerek inceleme yapan jandarma ekipleri üzerinde Murat Mert adına kimlik çıkan ceseti inceledi.

Haberin Devamı

Dolandırıcılık ve sahte parayla ilgili 3 ayrı suçtan sabıka kaydı bulunan ve iki ayrı yaralama olayından aranan Murat Mert’in de sağ şakağından tek kurşunla vurulduğu tespit edildi.

Dünkü kadın cesedi gibi Murat Mert’in de sol ayakkabısının olmaması iki cinayetin bağlantılı olduğu şüphelerini arttırdı.
Merkez Yıldırım İlçesi’nde doğalgaz tesisat ustalığı yaptığı bildirilen Murat Mert’in de cesedi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Hüseyin TÜCCAR- Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA, (DHA)