Gündem Bursa'da helikopter düştü

Bursa'da helikopter düştü

Paylaş
Bursa'da helikopter düştü

Bursa'da İznik Gölü yakınlarında sivil bir helikopter düştü. 1 pilot öldü, bir pilot ve bir teknisyen yaralandı. Yaralanan teknisyene ilk müdahale kaza yerinde yapıldı

Ciner Hava Taşımacılık A.Ş.’ye ait ’TTC-HET’ kuyruk tescilli helikopter bu sabah İstanbul’dan Ankara’ya giderken İznik Gölü yakınlarında Sölöz Dağı’na düştü. Helikopterdeki 3 kişilik uçuş ekibindeki 2 pilottan biri öldü.

Haberin Devamı

İstanbul -Yenişehir- Ankara rotasını izlemek üzere saat 10.10’da Atatürk Havalimanı Batı 4 Genel Havacılık Apronu’ndan yolcusuz havalanan Eurocopter EC155 tipi 8 koltuklu VİP helikopter saat 10.40’da İznik semalarına geldi. Havanın yağışlı ve sisli olduğu bölgede helikopter henüz bilinmeyen nedenle itrifa kaybederek, İznik Gölü’nün güneybatısındaki Sölöz Dağı’na düştü.

Arama-kurtarma çalışmalarına katılan askeri bir helikopterin verdiği koordinatlar doğrultusunda Bayırköy mevkisine giden jandarma ve sivil savunma ekipleri, dağlık arazide bir kaç kilometre yürüyerek helikopterin enkazına ulaştı.

PİLOTLARDAN BİRİ HAYATINI KAYBETTİ

Olay yerinde yapılan ilk müdahalede helikopterdeki pilotlardan Ahmet Deniz'in hayatını kaybettiği belirlendi.

Haberin Devamı

Helikopterin yaralanan pilotu İsa Işık ve teknisyen Hacı Ahmet Akça'nın, askeri helikopterlerle Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

(DHA)