Gündem Bursa'da sağanak alarmı

Bursa'da sağanak alarmı

Paylaş
Bursa'da sağanak alarmı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, bu akşam Bursa'da şiddetli sağanak yağışın olacağını belirterek, riskli bölgede yaşayanların yakınlarına gitmesi uyarısında bulundu

Sağanak yağış Bursa'da birçok ev, işyeri ve fabrikalarda su baskınına neden oldu. Yağışlar nedeniyle Merkez Osmangazi İlçesi Alacahırka Mahallesi'nde zemin katta yaşayan 84 yaşındaki İsmail Güven oğlunun evde olmadığı sırada evine dolan sulardan dolayı boğularak yaşamını yitirdi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, okullarda yarın eğitime ara verildiğini, bunun yanı sıra hamile ve engelli kamu personelinin de yarın idari izinli sayılacağını bildirdi.

Yaşlı adamın ceseti evden çıkartılıp adli tıp morguna kaldırıldı. Yağışlar nedeniyle ulaşımın yapılamadığı Bursa ve ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

HASSAS BÖLGEDE OTURANLAR DİKKAT!

Bu gece de ciddi yağış olacağı şeklinde meteorolojiden uyarı geldiğine dikkati çeken Vali Şahabettin Harput, şöyle devam etti:

"Hassas bölgelerde Alacahırka, Panayır, Vakıfköy, Kestel gibi geniş bölgelerde 150-200 bin kişinin yaşadığı kesim aşırı yağıştan olumsuz etkilenme riski var.

Vatandaşların riskli bölgelerde evde kalmamaları yakınlarına ya da bizim tespit ettiğimiz yerlere gitmeleri gerekiyor.

Uğur SAĞLAM/BURSA (DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3357","3357","201010","3357-1.jpg");

Haberin Devamı