Yaşam Bursa'da serbest kıyafet dönemi başladı

Bursa'da serbest kıyafet dönemi başladı

Paylaş
Bursa'da serbest kıyafet dönemi başladı

Osmangazi'deki Hocailyas İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkartılan kıyafet serbestliği yönetmeliğini 2013-2014 öğretim yılını beklemeden uygulamaya başladı

Hocailyas İlköğretim Okulu yönetmeliğin yayınlanmasıyla okulda serbest kıyafet giyilmesine izin verdi. Hocailyas İlköğretim Okulu Müdürü Gürsel Budak, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliği yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yasallaşır. Biz de uygulamayı yürürlüğe girdiği tarihte başlattık. Serbest kıyafeti öğrencilerimiz kendisi istedi. Hiçbir zorlama ve baskı yok" dedi.

Haberin Devamı

Budak, okulda yönetmelikte bulunan kuralların aynen uygulandığını farklı kurallar getirilmediğini söyledi. Öğrenciler ise yeni uygulamadan memnun olduklarını, rahatça istedikleri kıyafeti giyebileceklerini belirtti.

YÖNETMELİK NE DİYORDU?

Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilir" fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla, 1981 tarihli MEB ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmeliğin yürürlükten kaldırılan hükümlerin uygulanmasına 2012-2013 öğretim yılı sonuna kadar devam edilecek.

Haberin Devamı

DHA