Gündem Bursa'da TIR faciası: 7 ölü

Bursa'da TIR faciası: 7 ölü

Paylaş
Bursa'da TIR faciası: 7 ölü

Bursa'nın Harmancık İlçesi'nde, otomobille TIR'ın çarpışması sonucu, 3'ü çocuk 7 kişi öldü

Kahraman Yıldırım’ın (40) kullandığı 43 UC 504 plakalı otomobil ile Adem Taşyürek (37) yönetimindeki 01 RF 110 plakalı kömür yüklü TIR, Harmancık-Bursa kara yolunun 13. kilometresinde çarpıştı.

TIR'ın dorsesinin altında kalan otomobil, hurdaya döndü. Kazada, otomobil sürücüsü Kahraman Yıldırım (40) ile otomobilde bulunan Nurcan (29) Mustafa (10) ve Bahar Yıldırım (7) ile Güngör (40) Neslihan (31) ve Havva Demir (9) olay yerinde hayatını kaybetti.

Harmancık ve Orhaneli sağlık ekiplerinin yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Akut ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Otomobilden çıkarılan cesetler, Harmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

1950'DEN BU YANA DÜZENLEME YAPILMADI

Kazada, hayatını kaybeden ailelerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. Harmancık-Bursa kara yolu kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat trafiğe kapandı.

Olay yerinde bulunan vatandaşlar, 1950’li yıllarda yapılan Harmancık-Bursa kara yolunda bugüne kadar herhangi bir düzenleme yapılmadığını ve sık sık kazaların meydana geldiğini öne sürerek, tepki gösterdiler.