Ekonomi Bursa'da üretilecek Fluence Paris'te görücüye çıktı

Bursa'da üretilecek Fluence Paris'te görücüye çıktı

Paylaş
Bursa'da üretilecek Fluence Paris'te görücüye çıktı

Değiştiriyoruz, Hayatı Değiştiriyoruz” sloganıyla adım atan Renault, çevre dostu elektrikli otomobil serisiyle tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor

Hakan ÇELİK / PARİS

Haberin Devamı

Türkiye’de üretilmekte olan ve 2011’den itibaren bütün dünya pazarlarına satılacak olan Renault’nun elektrikli Fluence modeli de Paris’te dünya basınının karşısına çıktı.

Tamamen elektrikle çalışan, bu nedenle atmosfere zehirli gazlar yaymayan otomobil İngilizce’de sıfır emisyon anlamına gelen Fluence ZE kısaltmasıyla tanınıyor.

Hedefi liderlik

Renault, Nissan ile gerçekleştirdiği ittifakla, sıfır salınımlı otomobiller konusunda gelecek 10 yılda liderlik koltuğuna oturmayı hedefliyor. 2011’in ilk yarısında öncelikle Danimarka, İsrail ve Avrupa pazarlarında satışa sunulacak olan Renault Fluence, ZE serisi ve C segmentindeki ilk sedan otomobil olarak tarihe geçecek.

Fluence ZE aynı zamanda endüstride bir devrim olarak nitelendirilen ‘Quick Drop’ anında batarya değiştirme sistemine sahip ilk model olacak. Sistem, otomobilin pil ünitesinin, uygun istasyonlarda birkaç dakika içinde yenisiyle değiştirilmesi esasına dayanıyor.

Haberin Devamı

Altyapı hazırlanmalı

Fluence ZE, ekonomik, çevre dostu ve statü sunan bir otomobil arayan tüketici kitlesine seslenecek.

Fluence ZE’nin tanıtımı Renault’nun Paris Boulogne bölgesinde kurulu bulunan teknoloji geliştirmeden sorumlu ‘Techno Centre’ bölgesinde gerçekleştirildi.

Burada açıklamalar yapan Renault temsilcileri çok yakın bir zamanda Türkiye’nin de elektrikli otomobil alt yapısını hazırlamasını beklediklerini anlattılar.