Gündem Bursa'daki olaylarda yaralanan genç öldü

Bursa'daki olaylarda yaralanan genç öldü

Paylaş
Bursa'daki olaylarda yaralanan genç öldü

Yıldırım ilçesinde 30 Ekim'de, BDP'lilerle karşıt gruplar arasında çıkan olaylarda başından ateşli silahla yaralanan İlker Kaya, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Bursa’da bir grup BDP’linin, "cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla" AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı’na yürümesi üzerine çıkan olaylarda ateşli silahla başından yaralanan İlker Kaya (31), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, 28 Ekim’de başlayan ve birkaç gün çeşitli aralıklarla devam eden olaylarda, 30 Ekim akşamı ateşli silahla başından ağır yaralanan ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine kaldırılan Kaya, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Bursa'da, açlık grevini destekleyen BDP'li grupla, çoğunlukla Karadenizli ve Erzurumlu olan gruplar arasındaki tırmanan gerginlikte bir gencin silahla vurulması, zaten diken üstünde olan kenti alarm durumuna geçirmişti.

Olaylar sırasında ağır yaralanan ve bugün hayatını kaybettiği açıklanan İlker Kaya, evli ve 1 çocuk babasıydı.



İlker Kaya için Ulucami’de cenaze töreni düzenlendi. Ulucami’de ikindi vakti kılınan cenaze namazına Kaya’nın ailesinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Müftüsü Mahmut Gündüz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yakınları, Kaya’nın Türk bayrağı ile örtülü tabuta sarılarak uzun süre ağladı.

Evli ve bir çocuk babası olan Kaya’nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere İsabey Mezarlığı’na götürüldü.

>> BURSA'DAKİ OLAYLAR BÖYLE TIRMANMIŞTI