Spor Bursaspor 1 puan abonesi

Bursaspor 1 puan abonesi

Paylaş
Bursaspor 1 puan abonesi

Bursaspor, ligin ikinci yarısında oynadığı 9 maçın 5'inden beraberlik alarak zirve mücadelesinde rakiplerinin 9 puan gerisine düştü

Yeşil-beyazlılar geride bırakılan 26 maçta 14 galibiyet 9 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 2010-11 Spor Toto Süper Ligi’ne şampiyonluk parolasıyla başlayan Bursaspor, ligin ikinci yarısında üst üste aldığı beraberliklerle zirvedeki rakiplerinin gerisine düştü.

İkinci yarıda 5 beraberlik alan yeşil-beyazlılar bu beraberliklerin üçünü ise üst üste aldı. Ligin ikinci yarısına Konyaspor beraberliği ile başlayan Bursaspor, 21’inci haftada deplasmanda Eskişehirspor ile puanları paylaştı.

Yeşil-beyazlı ekip, 24’üncü haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldıktan sonra ardı ardına Karabükspor ve Ankaragücü karşılaşmalarında da 1’er puan alarak zirve yarışından koptu.

EN İYİ SAVUNMA YETMEDİ

Şampiyonluk şansını mucizeye bırakan Bursaspor, ligin en iyi savunma istatistiğine sahip olmasına rağmen, yaşadığı ofansif sıkıntıları nedeniyle istediği başarıyı elde edemedi.

Rakip fileleri 42 kez havalandıran yeşil beyazlılar, kalesinde ise sadece 20 gol görerek en iyi savunma istatistiğinde birinci sırada yer aldı.

Bu sezon 26 maçta 42 gol atan Bursaspor, en iyi atak istatistiğinde ise 62 golü bulunan Fenerbahçe ile 54 golü bulunan Trabzonspor’un ardından 3’üncü sırada yerini aldı.

Emre KOŞAK/DHA

Haberin Devamı