Hamit Turhan Bursaspor artık 'Beşinci Büyük'tür
HABERİ PAYLAŞ

Bursaspor artık 'Beşinci Büyük'tür

Haberin Devamı

Son söyleyeceğim lafı hiç eveleyip gevelemeden ilk başta dile getireceğim: Bursaspor’un bu sezon şampiyon olmasını can-ı gönülden temenni edenlerden biriyim. Çünkü bu, Türk futbolunun selameti açısından bir zorunluluktur. Çünkü bu, Dört Büyükler’in hegemonyasının darbe alması, etki alanının daralması bakımından mutlak surette gerçekleşmesi gereken bir devrimdir.
Çünkü bu, Anadolu ihtilalininin fitilini ateşleyecek bir kıvılcımdır. Mesela; Eskişehir, Kayseri, Gaziantep, Antalya gibi potansiyel taşıyan diğer kentlerimizi de harekete geçirecek bir dinamiktir. Çünkü bu, Anadolu halkına taraftarlık bilinci aşılayacak, önceliği Üç Büyükler’den ziyade kendi şehirlerinin takımlarına vermesini sağlayacak bir dip dalga hareketidir.
Çünkü bu, sahada ve saha dışında adaleti tesis etmekle yükümlü olan federasyonun, hakemlerin, futbolu yönetenyönetemeyen, yetkili-yetkisiz tüm kurulların, kurumların ve medyanın yıllardır Dört Büyükler lehine estirdiği yıkıcı fırtınanın hızını kesmesine sebep olacak bir döngüdür.
Lafın kısası, Bursaspor’un şampiyonluğu mahkum olduğumuz kısır döngünün kırılması için elzemdir. Bugünlerde kuvvetli bir ihtimal olarak beliren bu olgunun mayıs ayı sonunda realize olmaması için hiç bir sebep yoktur. Bursaspor’un yöneticisiyle, teknik heyetiyle, futbolcusuyla, taraftarıyla, kentin en ücra köşesindeki hemşerisiyle buna hazır olduğunu biliyoruz. Sessiz, derinden ama emin adımlarla geldikleri de ortada.
Önlerinde uzun ve engebeli bir yol var. Taşıdıkları inanç, özgüven ve motivasyonla tüm engelleri aşacak güce, donanıma sahip olduklarının kendileri de farkında. Lakin rakipleri de artık bunun farkında! O nedenle dikkatli olmalılar! Sağlam ve dirayetli durmalılar! Sinirleri çelik gibi olmalı! Basit hatalara yer yok!
Şampiyonluğu adeta bir zanaatkar titizliğiyle ilmek ilmek örmesi gerekecek olan Bursaspor camiasının aklından çıkarmaması gereken bir gerçek de şudur: Sezon sonunda şartlar ne olursa olsun Bursaspor artık ligin ‘Beşinci Büyüğü’dür. Zira çıta yükselmiştir. Artık bundan geriye dönüş yoktur.
Hedef daha yukarısı olmalıdır. Hayalperestlikle suçlayabilirsiniz belki ama ben, Bursaspor’un Türkiye’nin Manchester United’ı, Ertuğrul Sağlam’ın da Alex Ferguson’u olabilecek potansiyele sahip olduklarına inanıyorum. Buna kendileri de inansın yeter.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder