Spor Bursaspor Başkanı Yazıcı tutuklandı

Bursaspor Başkanı Yazıcı tutuklandı

Paylaş
Bursaspor Başkanı Yazıcı tutuklandı

Bursaspor ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma çerçevesinde, ''Suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, soruşturma gizliliğini ihlal, güveni kötüye kullanma ve mal varlığını bildirmeme'' suçlarından gözaltına alınan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, eski İkinci Başkan Osman Çelik, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Zanlılardan, yönetim kurulu üyesi Hasan Saltan, yönetim kurulu üyesi Öztürk Yazıcı ve kulüp muhasebecisi Sema Çavuşoğlu ise nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İBRAHİM YAZICI AMBULANS İLE CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Bursaspor’da yönetimin yaptığı iddia edilen yolsuzlukla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, gözaltına alınıp sorgulanması süresinde yaşadığı yüksek tansiyon ve şeker nedeniyle, ambulans ile getirildiği adliyeden, yine ambulans ile Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Kulüp 2. Başkanı Haluk Özkıyıcı ile Genel Müdür Osman Nuri Biçer aynı otomobilde, daha önceki yönetimde görev alan Devlet Bakanı Faruk Çelik’in kardeşi eski yöneticilerden Osman Çelik ise bir başka otomobil ile cezaevine götürüldüler.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, gelişmeleri yakından takip ederken, hakkında tutuklama kararı verilen İbrahim Yazıcı’ya adliyede geçmiş olsun dedi. Sağlam, tutuklananların cezaevine gönderilmesinden sonra adliyeden ayrıldı.

(DHA)