Spor Bursaspor-Fenerbahçe maçından notlar

Bursaspor-Fenerbahçe maçından notlar

Paylaş
Bursaspor-Fenerbahçe maçından notlar

Süper Toto Süper Lig'in 10. haftasındaki Bursaspor-Fenerbahçe maçında renkli görüntüler yaşandı

BURSASPOR SAHASINDA YENİLGİYİ UNUTTU

Bursaspor, kendi taraftarı önünde adeta mağlubiyeti unuttu. Kendi evinde ligdeki son yenilgisini geçen yıl 6 Kasım 2009’da Gençlerbirliği’ne karşı 2-1 yenilen Bursaspor, bu tarihten sonra Bursa Atatürk Stadı’nda oynadığı 15 lig maçından 13 galibiyet ve 2 beraberlik çıkardı.

BURSASPOR EKSİKSİZ FENERBAHÇE SIKINTILI

Bursaspor'da maç için önemli bir eksik yoktu. Fenerbahçe'de ise sakat ve cezalı futbolcuları Güiza, Dia, Niang, Selçuk Şahin, Özer Hurmacı'nın yanı sıra İlhan Eker ve Uğur Boral'la Galatasaray maçında cezalı duruma düşen Lugano, Bursaspor'a karşı forma giyemedi.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Fenerbahçe, Bursaspor karşısında tarihinde en farklı skorlu galibiyetini, 2002-03 sezonunda Ankara’da oynanan maçta 7-1’lik skorla aldı. Bursaspor ise lig tarihinde 13 kez yendiği rakibi karşısında şimdiye dek en fazla 2 farklı skorlarla maç kazanabildi. Yeşil beyazlılar 1970-71, 1990-91 ve 2007-08 sezonunda sahadan 2-0 galip ayrıldı.

YANLIŞ ANONS PANKARTI

Bursasporlu taraftarlar maçtan önce kapalı tribünde üzerinde geçtiğimiz sezon yanlış anons yüzünden sevinerek timsah yürüyüşü yapan Fenerbahçe taraftarlarının fotoğrafı bulunduğu ve, “Demedik mi bir gün herkes timsah yürüyüşü yapacak“ ve “Şampiyonluk bizim kupa bizim“ yazılı iki dev pankart açtı. Ayrıca taraftarlar ellerinde 2-2 yazan dövizleri de açtılar, Fenerbahçe taraftarlarına gönderme yaptılar.

BAYRAK DAĞITILDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle maç öncesi Bursa Nilüfer İlçe Belediye Başkanlığı, üzerinde Atatürk’ün portresi ve Türk bayrağının bulunduğu dev bayraklar dağıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de bir yüzünde Türk bayrağı, diğer yüzünde Bursaspor’un logosunun bulunduğu dövizleri dağıttı. Yeşil beyazlı taraftarlar statta bayraklar ve dövizlerle renkli görüntüler oluşturdu.

2 GELİYOR 2


Bursaspor’un taraftar grubu teksas, Fenerbahçe maçında kapalı kale arkası önüne üzerinde “2 geliyor 2“ yazılı pankart açtı. Taraftarlar bu pankartla geçtiğimiz sezon yanlış anons yüzünden Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 bittiğini sanan ve şampiyonluk sevinci yaşayan Fenerbahçe’ye de gönderme yaptı.

ATKI ŞOV

Bursaspor taraftarları, statta çalınan Kurtlar Vadisi dizisinin jenerik müziğiyle birlikte atkı şov yaptı.

ŞAMPİYONLUK GÖRÜNTÜLERİ

Fenerbahçe karşılaşması öncesinde, Atatürk Stadı’ndaki skorboard’ta Bursaspor’un geçtiğimiz sezonki şampiyonluk görüntüleri yayınlandı. Fenerbahçe takımı sahaya çıktığında da monitörden yeşil beyazlı takımın kupa kaldırma görüntüleri ve taraftarın sevinç görüntülerine yer verildi.

200 BASIN MENSUBU TAKİP ETTİ

Bursaspor-Fenerbahçe arasındaki mücadeleyi Bursa’daki yerel basın mensupları ve ulusal basın mensupları olmak üzere toplamda 200 basın mensubu akreditasyon yaptırdı.

ATATÜRK STADI DOLDU

Bursaspor’un Fenerbahçe ile oynadığı mücadeleye yeşil beyazlı ve sarı lacivertli taraftarlar, yoğun ilgi gösterdi. Bursaspor taraftarları, tribünleri, Fenerbahçe taraftarları da kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

OZAN KULÜBEYE

Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yeşil beyazlı ekibin genç sol kanat oyuncusu Ozan İpek yedek kulübesinden oyuna başladı. İlk kez Ankaragücü maçında yedek kalan genç oyuncu, bu maçta da yedek kaldı. Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan Niang’ın yerine ise Semih Şentürk oynadı.

ALİ TANDOĞAN SAHADA İNSUA YEDEK

Hafta içinde sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı çalışan Ali Tandoğan, Fenerbahçe karşısında forma giyerken yine arka adelesinde çekme bulunan İnsua 18 kişilik kadroya alındı.

VEDERSON HASRET GİDERDİ

Bursaspor’un sezon başında Fenerbahçe’den transfer ettiği Vederson, eski takım arkadaşlarıyla görüşerek hasret giderdi. Vederson’un özellikle Andre Dos Santos'la sohbet etti. İki futbolcu, maç için birbirine şans diledi.

Emre ÇOLAK/BURSA (DHA)

Haberin Devamı