Spor Bursaspor, Hırvat teknikdirektör Robert Prosinecki ile anlaştı

Bursaspor, Hırvat teknikdirektör Robert Prosinecki ile anlaştı

Paylaş
Bursaspor, Hırvat teknikdirektör Robert Prosinecki ile anlaştı

Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran ve yeni teknik direktör arayışına giren Bursaspor Hırvat teknik adam Robert Prosinecki ile anlaşmaya vardı

Azerbaycan Milli Takımı'nın başında bulunan Robert Prosinecki ile bugün bir görüşme gerçekleştiren Bursaspor yönetimi tecrübeli teknik adam ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2,5 yıllık anlaşmaya vardı.

KAYSERİSPOR'U ÇALIŞTIRMIŞTI



Daha önce Türkiye'de Kayserispor'u çalıştıran Robert Prosinecki'nin önümüzdeki günlerde Bursa'ya gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacağı öğrenildi.


Robert Prosinecki kimdir?



Hırvat'ın Milil Takımı'nın eski bir oyuncusu olan 48 yaşındaki Robert Prosinecki, Sırp takımı Kızılyıldız ile teknik direktörlük kariyerine başlamış ve 15 Ekim 2012 itibariyle Türkiye Spor Toto Ligi takımlarından Kayserispor'un teknik direktörü oldu.

Robert Prosinecki, 9 Kasım 2013'te, Beşiktaş'a 3-0 yenildikten sonra istifa kararı aldığını açıkladı.

1 Aralık 2013 tarihinde, Kayserispor yönetimi ile Prosinečki karşalıklı anlaşarak sözleşmesine son verildi.

Robert Prosinecki futbolculuk kariyerinde ise FK Kızılyıldız, Real Madrid, Real Oviedo, Sevilla FC, FC Barcelona, Dinamo Zagreb, Standard Liege, Portsmouth, Olimpija Ljubljana ve NK Zagreb'de oynamıştır.



İKİ AYRI MİLLİ FORMA İLE DÜNYA KUPASINDA GOL ATMIŞTI



Jübilesini ise ülkesi Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımında noktalamıştır. İki ayrı ülkenin millî takımıyla (Yugoslavya ve Hırvatistan) Dünya Kupası'nda gol atmış tek futbolcudur.

Haberin Devamı