Spor Bursaspor ilk yarıyı hatırlıyor

Bursaspor ilk yarıyı hatırlıyor

Paylaş
Bursaspor ilk yarıyı hatırlıyor

Turkcell Süper Lig lideri Bursaspor, kalan maçlarda en az ilk yarıda sergilediği performansı tekrarlayıp, şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor

Ligin ilk yarısını 35 puanla üçüncü sırada tamamlayan yeşil-beyazlı takım, aldığı başarılı sonuçlarla liderliğe yükseldi.

Ligin 15. haftasında deplasmanda Kayserispor’a 3-0 yenildikten sonra 27. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 yenilene kadar mağlubiyet yüzü görmeyen Bursaspor, son maçta Gençlerbirliği deplasmanında golsüz berabere kalarak hem kendi lig puan rekorunu 62’ye çıkardı hem de en yakın Fenerbahçe’nin 1 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Liderliğini sezon sonuna kadar devam ettirip ilk şampiyonluğunu kazanmak, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın "lig şampiyonluğu tekeli"ni kırmak isteyen yeşil-beyazlıların son 3 maçta 5 puan kaybetmesi, liderlik stresini kaldıramadığı yönündeki eleştirileri beraberinde getirdi.

Ligin ilk yarısının son 5 maçında, hükmen galip sayıldığı Ankaraspor maçıyla birlikte 12 puan toplayan Bursaspor, kalan maçlarda en azından aynı performansı tekrarlayıp, rakiplerinin de ilk yarıdaki maçlara yakın performans göstermesini umarak, şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor.

Ligde ikinci sırada yer alan Fenerbahçe ise lider bitirdiği ilk yarının son 5 maçından sadece 6 puan çıkarabilmişti.

Yeşil-beyazlıların 5 puan gerisinde olan Galatasaray ve Beşiktaş, aynı dönemde 8’er puan alabilmişti.

Haberin Devamı