Spor Bursaspor kendine geldi

Bursaspor kendine geldi

Paylaş
Bursaspor kendine geldi

Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamayan, Bursaspor, Manisaspor galibiyetinin ardından dün akşam da Kayserispor'u yenerek çıkışını sürdürdü

Sezona şampiyonluk tacıyla başlayan ve ilk 6 haftada mükemmel bir performans sergileyerek 18 puan toplayan yeşil-beyazlı takım, daha sonra duraklama dönemine girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda oynadığı ve golsüz biten maçtan bir puan çıkarabilen Bursaspor, ardından Kardemir Karabükspor ile sahasında 2-2 berabere kalarak 2. hafta sonunda puan kaybını 4’e çıkarmış oldu.

Başkent deplasmanında Ankaragücü karşısında aldığı 5-1 gibi farklı galibiyetin ardından toparlanması beklenen yeşil-beyazlı takım, Fenerbahçe ile sahasında 1-1 berabere kalarak 2 puan daha yitirdi.

ALİ TANDOĞAN'I DA KAYBETTİ

2-2 sona eren Medical Park Antalyaspor maçı Bursaspor açısından hem puan hem de önemli oyuncusu Ali Tandoğan’ın sakatlanmasıyla "Çifte kayıp"la geçildi.

TİMSAH ZİRVEDEN VAZGEÇMİYOR: 2-0

Yeşil-beyazlılar, daha sonra şampiyonluk yolunda yarıştığı Trabzonspor’u konuk etti. Bursaspor, "Çıkış" beklerken rakibinin 5 ve 16. dakikalarda Jaja ile bulduğu gollere karşılık veremeyince 3 puan ve uzun süren yenilmezlik unvanını yitirmiş oldu.

Manisaspor maçı Bursaspor’a Spor Toto Süper Lig’de adeta yeniden can verdi. Rakibini Ömer Aysan’ın kendi kalesine attığı ve Batalla’nın kaydettiği gollerle 2-0 yenen Bursaspor, Valencia deplasmanında aldığı 6-1’lik farlı yenilginin ardından yeniden lige döndü.

'ANNESİNİN LİGİ'NE DÖNDÜ

Ligin zirve yarışında iddialı, 8 haftalık periyotta yenilgi yüzü görmeyen Kayserispor’u ağırlayan yeşil-beyazlı takım, bitime 7 dakika kala Insua ve Sercan ile bulduğu gollerle maçı 2-0 kazanarak "Şampiyonlar Ligi’nde olmasa da kendi ligimde varım" dedi.

Ligin ilk 6 haftasında elde ettiği 6 galibiyetle 18 puan kazanmayı bilen Bursaspor, sonraki 6 haftada ise 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alarak sadece 7 puan toplayabildi.

Haberin Devamı