Spor Bursaspor kupasına kavuştu

Bursaspor kupasına kavuştu

Paylaş
Bursaspor kupasına kavuştu

2009-2010 sezonu Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor, görkemli bir törenle kupasını Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'den aldı

Bursaspor Özlüce Tesisleri’nde akşam saatlerinde toplanan yönetim, teknik heyet ve futbolcular, burada üstü açık bir otobüse binerek şehir turuna çıktı.

Tesislerin önünde bekleyen yaklaşık bin kadar taraftarın "Şampiyon Bursaspor" tezahüratları eşliğinde İzmir-Ankara yolu istikametinden Çekirge, Altıparmak ve Atatürk caddelerini izleyen otobüse, yüzlerce araç eşlik etti.

Bursaspor kafilesini taşıyan otobüs, Çekirge Meydanı’nda taraftarlarca, meşalelerle karşılandı. Kulüp başkanı İbrahim Yazıcı, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolculara büyük sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, otobüse yürüyerek eşlik etti.

Bursasaporlu yabancı oyuncular Kirita ve Zapotocny ise otobüs üzerinde Trabzonspor formasını salladı. Bursaspor kafilesini taşıyan otobüs taraftarların yoğun ilgisi yüzünden güçlükle ilerlerken, güzergah boyunca trafik tamamen durdu.

Taraftarlar, futbolcular ve teknik heyete, çiçek, konfeti atarken, "En büyük Bursa, başka büyük yok", "Şampiyon", "İşte taraftar, işte şampiyon" tezahüratları attı. Futbolcular da taraftarların bu coşkusuna, tezahüratlara katılarak yanıt verdi.

SARI-LACİVERT TABUT

Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor’un kutlamaları ilginç görüntülere sahne oluyor. Bir grup Bursaspor taraftarı, üzerinde sarı-lacivertli kumaş bulunan bir tabutu, Bursa Atatürk Stadı’na getirdi.

Önce tribünlere çıkarılan tabut, daha sonra taraftarların tekbir sesleri arasında sahaya indirildi. Taraftarlar, tabut başında dua okumayı da ihmal etmedi.

Fenerbahçe’ye gönderme yapılan bu sahne, tribünlerdeki taraftarlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Bursa Atatürk Stadı’nda binlerce meşale aynı anda yakıldı.

Bu sırada ışıkları söndürülen stat, yakılan meşalelerle ışıl ışıl olurken, stat içini sis perdesi kapladı. Meşalelerin yakılmasıyla tribünlerdeki coşku iki katına çıktı.

Bursaspor tezahüratlarının eksik olmadığı kutlama töreninde, kapalı kale arkası tribünde beyaz ve yeşil renklerde açılan kartonlarla yapılan "Meksika dalgası" herkesi büyüledi.

Haberin Devamı