Spor 'Bursaspor şampiyon olacak'

'Bursaspor şampiyon olacak'

Paylaş
'Bursaspor şampiyon olacak'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Turkcell Süper Ligi şampiyonlukla kapatacaklarını söyledi

Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, cuma günü kendi saha ve seyircileri önünde oynayacakları Gaziantepspor karşılaşması ve takımın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam iddialı açıklamalarda bulundu.

Ligi zirvede tamamlayacaklarına inançlarının tam olduğunu ifade eden Sağlam, "Ligin sonuna geldik. Konuşmak lazım. Hayatta kimse bana inanmadığım bir şeyi söyletememiştir. İnandığım için söylüyorum.

Futbol kalitesi, tempo bunu bana söyletiyor. Bursaspor bu ligi şampiyon bitirecektir. Bundan çok eminim. Tabiki neden iddialı konuşuylorsunuz derseniz, bana bunu söyleten oyuncularımız ve taraftarlarımız" diye konuştu.

"ZORLU BİR KARŞILAŞMA BİZİ BEKLİYOR"

Cuma günü oynayacakları Gaziantepspor maçının zorlu geçeceğini belirten Sağlam, "Bu hafta rakibimiz Gaziantepspor. Ligin iyi kadrolarına sahip takımlarından biri.

Belki de kadro kaliteleri itibariyle şu anda istedikleri yerde değiller. Oynadıkları oyunla karşılığını almış olduklarını söyleyemem. Başlarında da tecrübeli bir hoca var. Ortada bir gerçek çıkıyor ki, cuma günü yine zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor.

Tabii ki, ligde bulunduğumuz konum itibariyle bundan sonraki dönemde, herhangi bir puan kaybının faturasının bize çok ağır olabileceği döneme giriyoruz. Gaziantepspor maçından puan kaybetmemem zorunluluğu da ortaya çıkıyor" dedi.

"TRABZONSPOR'DAN SONRA BURSASPOR ÇIKACAK"

Puan sıralamasında ligin tepesinde olduklarını ifade eden Sağlam, "Şu anda bulunduğumuz konum önemli bir konum. Puan sıralamasında ligin en tepesindeyiz. Arkamızda da Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi kulüplerimiz var.

Bu 3 takım da bir şekilde bizim üzerimize çıkmaya çalışıyorlar. Bizler de ne kadar önemli bir görevin içinde olduğumuzu, bu işin sonunda ligi tepede bitirmenin hiç de kolay olmayacağını biliyoruz.

Üstüne basarak söylemek istiyorum ki 30.haftayı oynayacağız, Ankaraspor'u değerlendirip 31. maçımız diyebiliriz. Bundan sonraki dönemde ligin tepesinde tamamlayacağımızı düşünüyorum.

Tüm futbol kamuoyunun beklentisi olan Trabzonspor'dan sonra Anadolu'dan şampiyonun Bursa'dan çıkacağını samimiyetimle söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

"TARAFTAR DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ"

Taraftarın desteğirnin çok önemli olduğunu vurgulayan Sağlam şöyle devam etti: "Taraftarımızın desteği gerçekten bizim için çok önemli.

Coşkulu atmosferin bu maçta da, takıma katkı sağlama seviyesinin üstüne çıkarak, başlangıç düdüğünden bitiş düdüğüne kadar takımlarını yürekten destekleyeceklerini biliyoruz.

Taraftarımız Bursaspor'un 47 yıllık tarihinde ilk defa yaklaştığı şampiyonluğu çok istiyorlar. Biz de çok istiyoruz. Şampiyonluk yarışı içindeyken, baskının ve heyecanın arttığı bu haftalarda taraftara teşekkür etmek istiyorum."

Emre KOŞAK/BURSA (DHA)

3

Haberin Devamı