Spor Bursaspor yuvasını yeniliyor

Bursaspor yuvasını yeniliyor

Paylaş
Bursaspor yuvasını yeniliyor

Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi maçlarına yetiştirilmesi planlanan Atatürk Stadı'nda 80 kamyon ve 7 iş makinesi 24 saat aralıksız çalışıyor

Anadolu’nun ikinci şampiyonunu çıkaran Bursa Atatürk Stadı’nın tarihi 1930’lu yıllara dayanıyor.

20 Mayıs-14 Haziran 1926 arasında yaptığı 5. Bursa gezisi sırasında dönemin yetkililerinin spor tesisleri konusundaki şikayet ve taleplerini dinleyen Büyük Önder Atatürk’ün talimatı ve bin liralık bağışıyla projelendirilen ilk stadyum, 1930 yılında tamamlanarak hizmete girdi.

Bursa Atatürk Stadı’nın, Şampiyonlar Ligi maçlarına yetişmesi için 7 iş makinesi ve 80 kamyon, 24 saat aralıksız çalışıyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, stadın zemini yaklaşık 3 metre kazılacak.

Bu hafta içinde bitirilmesi planlanan hafriyat sonucunda stadın içinden 4 bin kamyon toprak çekilecek. Bu, toplamda 60 bin metreküp toprak anlamına geliyor.

Hafriyattan sonra yapılacak diğer çalışmalar tamamlandığında kapasite yaklaşık 6 bin artırılmış olacak. Tribünlerdeki bayan taraftar tuvaletleri ve çıkış kapılarının sayısı artırılacak, basın tribünü, otopark, doping odası gibi eksikler de giderilecek.

Çalışmalar bittiğinde Atatürk Stadı, yeni yüzüyle Şampiyonlar Ligi’ne uygun hale getirilmiş olacak.

Haberin Devamı