Spor Bursaspor'da araştırılan iddialar

Bursaspor'da araştırılan iddialar

Paylaş
Bursaspor'da araştırılan iddialar

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından Bursaspor Kulübü'nde başlatılan, "Zimmet", "Görevi kötüye kullanma" ve "Evrakta sahtecilik" suçlamasıyla ilgili operasyon sürüyor

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, yapılan ihbar sonucu geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren Bursaspor’da yaşanan gelişmeleri ve hesap trafiğini incelemeye aldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’nin önceki hafta Bursaspor Kulübü’ne yaptığı baskının gerekçeleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Kulüpteki tüm bilgisayarlar ve evrakların kopyasını alan, çok önemli bilgilere sahip olduğu iddia edilen ve evinde aramalar yapılan Muhasebe Müdürü Sema Çavuşoğlu’nun ifadesini alan polisin, çok önemli iddiaları araştırdığı öğrenildi.

İDDİALAR ÇOK ÖNEMLİ

Bursaspor’da son beş yılı kapsayan denetimlerin başında, yeşil-beyazlı ekibin şampiyon olmasından sonra genişletilmesine karar verilen Bursa Atatürk Stadı’na yapılan harcamalar yer alıyor.

5 milyon 500 bin TL’ye yapılması için onay verilen çalışmaların 13 milyon 500 bin TL’ye nasıl mal olduğu inceleniyor. Statta yapılan harcamalar için elektrik, koltuk gibi malzemelerin kimlerden kaça alındığını araştıran polis, 3 milyon TL’si Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2 milyon TL’si ise Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karşılanan stat giderlerinin iki katından fazla paraya neden mal olduğunu en ince detaylarına kadar inceliyor.

KOMBİNELER NE KADARA SATILDI?

Soruşturma kapsamında araştırılan bir diğer konu ise Bursaspor’un maçlarında satılan kombine biletleri. Polis, geçen yıllar ve bu sene kulübün sezon başında sattığı kombine biletlerinde usulsüzlük iddialarını da araştırıyor.

Biletlerin kime, kaça satıldığını sorgulayan güvenlik birimleri, konuyla ilgili kişilerle görüşüyor ve yazışmalar yapıyor.

ÖZKIYICI VE BİÇER’İN CEZASINI KİM ÖDEDİ?

Geçtiğimiz sezon Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan Bursaspor Fenerbahçe maçı sonrası, Cüneyt Çakır ve yardımcıları Futbol Federasyonu’nun aracına binerken, sözlü saldırıya uğradıkları gerekçesiyle, Kulüp 2’nci başkanı Haluk Özkıyıcı ve kulüp genel müdürü Osman Nuri Biçer’e PFDK tarafından kesilen 180 gün hak mahrumiyetinin yanı sıra 30’ar bin TL kişilere kesilen para cezasının kulüp tarafından ödenip ödenmediğini araştırıyor.

MAL VARLIKLARI İNCELENİYOR

Şampiyonluk sonrası kulüp kasasına 26 milyon TL’si Şampiyonlar Ligi’nden olmak üzere 100 milyon TL paranın girmiş olabileceği iddiası üzerine polis, soruşturmayı geniş tutuyor.

Bazı kulüp yöneticilerin futbolcu satışında menajerlik yaptığını, kulüpte gerçekleşen sahte fatura ve usulsüz harcamaları dikkate alan güvenlik birimleri yöneticiler ve yakınlarının yanı sıra Bursaspor’da aralarında üst düzey idarecilerin de bulunduğu kişilerin birinci, ikinci hatta üçüncü derece yakınlarının mal varlığını en ince detayına kadar sorguluyor.

Emre KOŞAK/DHA

Haberin Devamı