Spor Bursaspor'da golcü çok

Bursaspor'da golcü çok

Paylaş
Bursaspor'da golcü çok

2009-2010 sezonu şampiyonu Bursaspor'da kaleci dahil 12 futbolcu rakip fileleri havalandırarak elde edilen büyük başarıda ortak paya sahip oldu

Yeşil-beyazlılarda, kaleciden defansa, orta sahadan forvete kadar tüm futbolcular skora katkı yapma konusunda aktif rol oynadı.

Bursaspor’un forvet oyuncuları Sercan Yıldırım, Turgay Bahadır ve devre arasında takımdan ayrılan Shin Young Rok, toplamda 13 gol atma başarısını gösterirken, diğer 42 golü rakip filelere diğer bölgelerdeki oyuncular gönderdi.

EN GOLCÜ OZAN İPEK

Takımın en skorerleri 8 golle sol kanat oyuncu Ozan İpek ile ileriye dönük orta saha oyuncusu Arjantinli Pablo Martin Batalla olurken, bu iki oyuncuyu 7 golle forvet oyuncusu Turgay Bahadır takip etti.

Bursaspor’un yıldız forveti Sercan yıldırım 4 golde kalırken, sezon başında transfer edilen, ancak uyumsuzluğunu bahane göstererek takımdan ayrılan Güney Koreli Shin Young Rok’un da yeşil-beyazlı takıma 2 gollük katkısı oldu.

ÖMER ERDOĞAN, GOLCÜLERİ SOLLADI

Defansın bel kemiği kaptan Ömer Erdoğan, attığı 6 golle Sercan Yıldırım’ı bile geride bırakırken, dünyanın en fazla gol atan kalecileri sıralamasında 3’ncü durumda bulunan Bulgar kaleci Dimitar Ivankov, yaptığı kurtarışlar kadar penaltıdan kaydettiği 4 golle Bursaspor’un şampiyonluğunda katkı sağlayan oyuncuların başında yer aldı.

Ligin ikinci yarısında müthiş bir patlama gösteren orta saha oyuncusu Volkan Şen de takımına 6 golle ciddi anlamda skor katkısı yaptı.

Defans oyuncusu Tomas Zapotocny 3, Ali Tandoğan 2, orta saha oyuncusu Ivan Ergiç 4 ve Stelian Kirita ise 1 gol atma başarısını gösterdi. Bursaspor, rakip filelere gönderdiği 55 golün 39’unu ayakla, 13’ünü kafayla atarken, 4 gol usta ayak Ivankov’un vuruşlarıyla penaltıdan geldi.

Haberin Devamı