Spor Bursaspor'da satılık futbolcu yok

Bursaspor'da satılık futbolcu yok

Paylaş
Bursaspor'da satılık futbolcu yok

Bursaspor'da satılık futbolcu yok

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Sercan Yıldırım, Volkan Şen ve Ozan İpek dahil olmak üzere hiçbir oyuncuyu satmama kararı aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Sağlam, Özlüce Tesisleri Konferans Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, lige, geçen sezon ortaya konan başarıyı ve istikrarı devamlı kılmak ve 6. sırada bitirilen geçen sezonun üzerinde bir başarı yakalamak hedefiyle başladıklarını kaydetti.

Sezonun ilk haftalarında bazı futbolcularının adaptasyon sıkıntısı yaşadığını, bunun aşılmasının ardından zorlu rakiplerle yapılan maçlarda tüm oyuncularının sorumluluk alarak mücadele ettiğini vurgulayan Sağlam, bunun sonucunda Bursaspor’un yönetim, teknik heyet ve taraftarı tatmin eden neticeler alarak, ligin ilk yarısını 3. sırada bitirip, 46 yıllık kulüp tarihinin "en iyi ilk yarı" performansını sergilediğini ifade etti.
Sağlam, futbolcularının zirve yarışı sırasında mücadelesini oyun kuralları çerçevesinde yaparak, hem ligde 3. sıraya yerleştiğini, fair-play ligi sıralamasında da ikincilik koltuğuna oturduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bu konuda yeşil-beyazlı taraftarların da üzerine düşen sorumluluğu başarıyla yerine getirdiğini dile getiren Sağlam, "İlk yarı sonu itibariyle hem bizim hem taraftarlarımızın beklentileri karşılanmış oldu. Oyuncularımızla her fırsatta konuşarak, yakalanan fırsatın bizi tatmin etmemesini hatırlatıyoruz. Çok çalışıp daha iyisini istemeliyiz" dedi.

Sağlam, taraftarları haklı olarak ikinci yarı zirve yarışında takıma katkı sağlayacak oyuncu istediğini, hiçbir antrenörün de takıma yıldız oyuncu almama gibi bir tutum içinde olamayacağını, ancak transferin gelişimi için bazı kriterlerin de tutturulması gerektiğini anlattı.

OYUNCU SATMAMA KARARI

Transfer konusunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ile bir araya geldiklerine de değinen Sağlam, şöyle dedi:

"Bu toplantıda kulübün durumu, gelecekle ilgili beklentiler, taraftarın ve şehrin beklentilerini ortaya koyarak, bir strateji izlemeye karar verdik. Bu görüşmede Sercan Yıldırım, Volkan Şen ve Ozan İpek dahil olmak üzere hiçbir oyuncumuzu satmama kararı aldık. Bu oyuncularla ilgili yine birçok haber yapılacaktır ama biz böyle bir karar aldık."

Haberin Devamı

Sağlam, "Tabii ki bu kararı verirken ’Sercan veya diğer futbolcular hiç satılmayacak’ diye bir durum yok" derken, Sercan ve diğer futbolcularla ilgili çok üst düzey bir teklif olması halinde değerlendirilebileceğini, bunun dışında lige mevcut kadroyla devam edeceklerini belirtti.
Sercan, Volkan, Ozan İpek ve diğer futbolcuların ligin ikinci yarısında da yeşil-beyazlı formayı giyeceğini belirten Sağlam, bunun yanında, toplantıda takıma takviye konusunda da "oyuncu almama" görüşünde birleştiklerini söyledi.

Devre arasında Arjantinli Iglesias’ı transfer ettiklerini, bunun dışında altyapıdan 3 oyuncuyu A takıma aldıklarını kaydeden Sağlam, şu bilgileri verdi:

"Hem oyuncu satmama hem de dışardan da oyuncu almama kararı aldık. Biz ilk yarıda 35 puan toplayan kadromuza güveniyoruz ve dolayısıyla şunu yapmak istiyoruz; çok büyük fedakarlıklar gösteren oyuncularımızın ekonomik anlamda sıkıntılarını giderip, onların moral motivasyonunu artırarak, ikinci yarıda daha üretken olmalarını sağlıyoruz.

Haberin Devamı

Onların haklarını ödemeden, yaptıkları fedakarlıklar karşısında emeklerinin karşılığını vermeden bir oyuncu transfer etmenin, para vermenin hem kulübü ekonomik anlamda sıkıntıya sokmak hem de emeğe saygısızlık olacağı düşüncesindeyiz. Böyle bir karar aldık, bu karara bütün camianın, Bursalılar’ın saygı göstermesini istiyoruz. Keşke böyle bir durum içinde olmayıp da 2-3 yıldızı kadromuza katabilseydik. Ama bugünkü şartlar böyle davranmamızı gerektiriyor."