Spor Bursasporlular polis kaskıyla kaçtı

Bursasporlular polis kaskıyla kaçtı

Paylaş
Bursasporlular polis kaskıyla kaçtı

Olaylı geçen ve 17'nci dakikada tatil edilen Diyarbakırspor maçından kaçışı polis kasklarıyla yaptılar

Olaylı maçın ardından Bursasporluların bindiği polis midibüslerinin camları, atılan taşlar nedeniyle paramparça oldu. Yeşil beyazlılar kendilerini polislerin kasklarını takarak korudu

Maçın tatil edildiğini öğrenen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Bursaspor takımını, üzerlerini değiştirmeye bile fırsat tanımadan apar topar iki polis midibüsüne bindirip stattan çıkardı. Havalimanına giderken saldırıya uğrayan polis midibüsleri bir ara Polis Evi’ne sığındı. Güçlükle havalimanına giden yeşil beyazlılar daha sonra özel uçakla Bursa’ya döndü.

Bursasporluların bindiği polis midibüslernin camları atılan taşlar nedeniyle paramparça oldu. Yeşil beyazlılar kendilerini polislerin kasklarını takarak korudu. Neye uğradığını şaşıran Ertuğrul Sağlam ve futbolcular şöyle konuştu

"BU MAÇI UNUTMAK İSTİYORUZ"

Futbol adına hiç yaşanmasını istemedikleri olayların olduğunu belirten Sağlam, "Bundan sonraki süreçte Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararı ne olacak bilemiyorum, ama artık bu maçı unutmak istiyoruz. Allah'a şükür şu anda Bursa'ya döndük. Artık bu maçı bir kenara bırakıp bence bizim için yine çok önemli olan Kasımpaşa maçını düşünmek zorundayız ki; o da bizim için bir final karşılaşması. O yüzden yine söylüyorum, artık bu maçı unutup Kasımpaşa'yı düşüneceğiz" dedi.

"ŞÜKÜRLER OLSUN EVİMİZE DÖNÜYORUZ"

Saha dışındaki olayları anlatmak istemediğini ve kimseyi tahrik etmek istemediğini sözlerine ekleyen başarılı teknik adam, "Yaşadık geçti, şükürler olsun evimize dönüyoruz. Orada emniyet bize geldi, daha taraftarlar dağılmadan bizi çıkarmak istedi. Çünkü taraftarlarda, 'hakem içeri girdi. Bir 15-20 dakika bekler, ortam yatışır tekrar maç devam eder' düşüncesi vardı. Halbuki biliyorsunuz yeni kurala göre hakem içeri girdiğinde bir daha dışarı çıkmıyor. İşte taraftarın beklentisinden faydalanıp emniyet güçleri bize 'hemen çıkalım' dedi. Orada bir televizyon kanalı olayları canlı yayınlayınca, bizim oradan ayrılışımızdan herkesin haberi oldu. O yüzden maalesef kötü niyetli insanlar organizasyon yaptılar ve yolda bir hayli bir sıkıntıyla karşılaştık. Yine de şükrediyorum. Diyarbakır'daki emniyet görevlilerine de buradan teşekkür ediyorum. Onlar çok büyük sorumluluk aldılar, büyük fedakarlıklar yaptılar ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadan bizi uçağa kadar getirdiler" diye konuştu.

ÖMER ERDOĞAN: BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM

Bursaspor'un tecrübeli kaptanı Ömer Erdoğan Diyarbakırspor karşılaşması dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaşanan olaylara anlam veremediğini belirten Ömer, "İki yıl Diyarbakırspor forması giydim, böyle bir şeyle karşılaşmadım" dedi.

Yeşil beyazlı ekibin tecrübeli savunma oyuncusu Ömer Erdoğan Diyarbakır dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ömer,maçın ardından üzerlerini değiştirmeden iki gruba ayrılarak polis minibüslerine bindirildiklerini, kendisinin bulunduğu minibüsün yolunun Diyarbakırspor taraftarlarınca kesildiğini, atılan taşlar nedeniyle aracın camlarının kırıldığını kaydetti. Kendilerini taşıyan minibüsün kaza tehlikesi atlattığını belirten Ömer, "Ancak şoförün müdahalesiyle kazadan kurtulduk. Taraftarların protestosu nedeniyle Diyarbakır Polis Evi'ne sığındık. Hhem saha içinde, hem de saha dışında istenmeyen olaylar fazlasıyla yaşandı. İki yıl Diyarbakırspor'da forma giydim ve bu süreçte hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Olaylar Diyarbakırspor Kulübü'ne büyük zarar verecektir. Keşke bu olaylar olmasaydı. Oldukça üzgünüz" diye konuştu.

SERCAN YILDIRIM: "ÇOK KORKTUM"

Bursaspor'un yıldız oyuncusu Sercan Yıldırım olaylı Diyarbakırspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Sercan, " Bu kadar zor olacağını tahmin etmiyorduk. Çok korktum" diye konuştu.

Olaylı Diyarbakırspor maçı sonrası uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sercan Yıldırım Diyarbakırspor deplasmanının beklediğinden daha zor geçeceğini tahmin etmediğini belirtti. Sercan, "Taş olayı beni çok korkuttu. Bir de İstiklal Marşı'nda problemler oldu. Bunun dışında maça kazanmak için çıktık. Saha dışı olaylar olduğunu biliyorduk" dedi.

"DARBE ALSANIZ ÖLEBİLİRSİNİZ"

Diyarbakır'da saha içinde ve dışında zor anlar yaşadıklarını anlatan Sercan Yıldırım, "Kendi otobüsümüzle bile gelemedik. Zorluklar yaşadık. Bu tarz olayları tahmin ediyorduk. Taş olayından çok korktum. Darbe alsanız ölebilirsiniz bile. Ondan korktum sadece" diye konuştu.

"EN ÇOK TURGAY KORKTU"

Bir gazetecinin, 'En çok hangi futbolcu korktu? Yabancı futbolcuların tepkisi ne oldu?' sorusuna Sercan, "Bu işin esprisi tabi. İvan Ergiç'e sorduk. 'Ben savaş gördüm' dedi. Batalla'da rahattı. Hepimizi taş olayı korkuttu. Aramızda en çok Turgay abi sıkıntı yaşadı. Soyunma odasına geldiğinde yüzü bembeyazdı. Bize, 'Bursa'da siz yaptınız' diyorlar. Aslında Bursa'da ağız dalaşı vardı. Burada ise hem söz, hem taşlama. Can kaybı bile olabilirdi. Federasyon gereğini yapacaktır" dedi.

TURGAY BAHADIR: "BİZ ORAYA TOP OYNAMAK İÇİN GİTTİK"

Yeşil beyazlı ekibin yetenekli forvet oyuncusu Turgay Bahadır ise olayların şokunu uzun süre atamadıklarını anlattı. Maçın başından, iptal edildiği bölüme kadar sahaya sürekli yabancı maddelerin atıldığını belirten Turgay şunları söyledi:

"Bize konuşmak düşmez. Biz oraya top oynamaya gittik. Bu şekilde bitmesi hepimizi üzdü. Gerginliğin olacağını biliyorduk ama bu kadar olacağını düşünmüyorduk. Çok üzüldüm. Maalesef futbolun içinde olabiliyor, ama olmaması gerekiyor. Taşlar yağdıktan sonra herkes tedirgin oldu. Maçın tatil edilmesi daha iyi oldu."

Emre KOŞAK/BURSA-DİYARBAKIR DHA

4

Haberin Devamı