Türkiye (Son Dakika) Burun ameliyatı olan Kübra Özüberk hayatını kaybetti

Burun ameliyatı olan Kübra Özüberk hayatını kaybetti

Paylaş
Burun ameliyatı olan Kübra Özüberk hayatını kaybetti

Gaziantep’te burnundaki kıkırdağın alınması için 17  Ocak’ta ameliyat olduğu sırada beyin kanaması geçirdiği iddia edilen genç kız,  hayatını kaybetti

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde burnundaki kıkırdağın alınması için 17 Ocak’ta ameliyata alınan Kübra Özüberk, uyanmayınca tomografi çekildi. Beyin kanaması geçirdiği iddia edilen ve yoğun bakım ünitesine alınan genç kız, bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi.

BURUN AMELİYATI İÇİN HASTANEYE GİTTİ


Olay, 17 Ocak 2017 tarihinde Gaziantep’te yaşandı. Burnunda kemik bulunan Kübra Özüberk (17) ameliyat olmak için hastaneye gitti.

İddiaya göre, gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından ameliyata alınan genç kızın plastik cerrahlar tarafından burun estetiği ameliyatı gerçekleşti.

Ameliyat sonrası yaklaşık 10 saat uyanmadığı iddia edilen Özüberk, daha sonra apar topar yoğun bakıma alındı. Kübra Özüberk'in beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

9 GÜN SONRA CAN VERDİ


Genç kız, tutulduğu yoğun bakım ünitesinde 9 gündür yaşam mücadelesi veriyordu. 17 yaşındaki Kübra Özüberk bugün sabaha karşı hayatını kaybetti.



Olay sonrası hastane yönetiminden muhatap bulamadıklarını belirten baba Ümmet Özüberk, hastaneden şikayetçi olmak için Gaziantep Adliyesine gelerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Baba Özüberk, “Kızımın burnunda kıkırdak vardı. Öğle saatlerinde ameliyata girdi, kızım gece 11’e kadar uyanamadı. Daha sonra kızımı acil yoğun bakıma aldılar, beyninde bir bölümü hasar görmüş. Çocuğum 9 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Ben de adliyeye gelerek suç duyurusunda bulundum’’ ifadelerini kullandı.

BAHŞHEKİM AÇIKLAMA YAPTI


Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, Kübra'nın burun ameliyatını yapan doktorlarla görüşüp ameliyat notlarını incelediğini ve bir ihmali görmediklerini söyledi.


"AMELİYATTA KOMPLİKASYON YAŞANDI"


Ameliyatta komplikasyon yaşandığını ve bu durumun sonunda Kübra'nın ölmesinin kendilerini de üzdüğünü ifade eden Doç. D. Gülşen şunları dedi:

"Kübra için hepimiz yastayız. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok gerçekten ama ihmal kelimesi kabul edilemez. Komplikasyon başka bir durum, ihmal başka bir durum. Komplikasyon maalesef her ameliyatın peşine takılan korkunç bir yüzü. İyi yönü iyileşmesi, kötü yönü komplikasyon, ama ihmal dediğimiz zaman akan sular durur. Ben bu konuyu araştırdım. İhmal ile ilgili bir ipucu bulamadım. Kübra'ya bir burun ameliyatı yapılıyor. Burun boşluğu ile beyin arasında çok incecik bir tabaka kemik yapısı vardır. O ince tabaka bazen ameliyat esnasında kırılır. Bu kızcağızda da bu durum olmuş. Kırılınca beyin içi bir kanama gerçekleşmiş. Çocuk ameliyattan sonra beklenen sürede uyanmayınca doktorların dikkatini çekmiş. Yoksa ameliyat esnasında bir kanama yok. Bir komplikasyon belirtisi yok. Uyanmayınca bir tomografi çekiliyor ve beyin kanaması gözüküyor. Olayın hemen ardından beyin cerrahına haber veriliyor. Fakat çocuğun durumu çok hızlı ilerliyor ve ameliyat edilecek durumda olmadığı anlaşılıyor. Maalesef bugün beklemediğimiz bir şekilde çocuk kötüleşti ve kaybettik.

AMELİYATLAR HER ZAMAN BU RİSKİ TAŞIR


Acımız çok büyük ama ameliyatlar her zaman bu riski taşır. İlk olan bir durum değildir. Kitaplarda bu tür komplikasyonların olduğu yazmaktadır. İstenmeyen bir olaydır. Bizim ameliyat notlarımız kayıt altındadır. Bu notları da herkesle paylaşabiliriz. Burada tıbbi konuda ihmal görmedik."

Gülşen, ön soruşturmada herhangi bir ihmale rastlamadıklarını ancak resmi başvuru olması durumunda detaylı soruşturma başlatabileceklerini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı