Beden Sağlığı Burun estetiği yaptırmaya ne kadar hazırsınız?

Burun estetiği yaptırmaya ne kadar hazırsınız?

Paylaş
Burun estetiği yaptırmaya ne kadar hazırsınız?

Yapılan araştırmalar dünya üzerinde en sık yapılan estetik ameliyatın burun estetiği olduğunu gösteriyor. Ancak insanların çoğu rinoplasti sonrası bir mucize ile karşılaşmak istiyor. Oysa burun estetiği operasyonu öncesinde kişiler beklentilerini ne kadar gerçekçi tutarlarsa ameliyat sonrası hayal kırıklığı yaşama ihtimalleri de o kadar düşüyor. Peki siz burun estetiği yaptırmaya ne kadar hazırsınız?

"Rinoplasti de amaç burnun sadece estetik olarak güzel olması değil, aynı zamanda da fonksiyonel olarak sağlıklı olmasıdır" diyen Op.Dr. Mustafa Ali Yanık, burun estetiği ameliyatı hakkında bilgiler verdi:

Haberin Devamı

İDEAL BURUN NEDİR?

"Rinoplasti olmak için başvuran hastaların çoğu ideal buruna ulaşmak ister. Ancak ideal burun kavramı biraz yanlış değerlendiriliyor. İdeal burun, ameliyat sonrası sosyal hayatta kişi kendisi belirtmediği sürece fark edilmeyecek, hem kendi içerisindeki oranlara hem de yüzle olan oranlara uygun burun anlamına gelir. Burnumuzun şekli belirlenirken altın oran kullanılır. Yüz kendi içerisinde bir orana sahiptir ve bu oran sayesinde en doğal görünüşe sahip olur. Birçok kişi ideal burun düşüncesinin kendi hayalini kurduğu burun olduğunu ve bunun yanlış bir düşünce olduğunu söyledi.

Burun estetiği ameliyatından beklentiniz eğer ki sizin ideal burnunuz ile uyuşmuyorsa ameliyat sonrası hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Yeni teknikler ile yapılan ameliyatlar öncesinde artık kişiler ameliyata girmeden ameliyat sonrası burunlarının nasıl görüneceğini görebiliyor. 3D görüntüleme ile daha somut bir görüntü elde edileceği için hastaların ameliyat sonrası beğenmeme ihtimali de bir hayli düşüyor.

Haberin Devamı

BURUN ESTETİĞİ HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?

Rinoplasti birçok kişi tarafından sadece burnun şekilsel yapısını değiştirmek için yapılır. Ancak rinoplasti ile burnunuzun fonksiyonel problemlerini de ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer nefes alma problemleri yaşıyor ve aynı zamanda da burnunuzun şeklinden memnun değilseniz her iki ameliyatı da aynı anda olabilirsiniz. Bu sayede kısa sürede hem daha sağlıklı hem de daha güzel bir buruna sahip olmuş olursunuz.

Rinoplasti ile burun ucu düşüklüğü, burun kemeri, burun sırtında çökme, septum deviasyonu, aşırı kalkık burun ucu, kısa burun ve nefes alma problemleri çözümlenebilir.

BURUN ESTETİĞİ OPERASYONU NE ZAMAN YAPILIR?

Yaptırdığınız ameliyatın daha sağlıklı olabilmesi için ilk olarak yüzünüzün gelişimini tamamlaması gerekli. Yani rinoplastinin 17-18 yaşından küçük hastalara uygulanması önerilmez. Kadınlarda bu yaş aralığı 1-2 sene daha geriye çekilebilir. Ancak herhangi bir travma sonucu burun estetiği yaptırılmak zorunda kalınmışsa sağlıklı nefes alabilmek için düzeltmeler yapılır.

Estetik operasyonlar öncesi fiziksel olarak hazır olmak kadar psikolojik olarak hazır olmak da çok önemli. Hasta tam olarak emin olmadan kesinlikle ameliyat olmamalı. İlk olarak estetik yaptırmak istediğiniz bölgenin sizi gerçekten rahatsız edip etmediğini düşünmelisiniz. Eğer ki kararınız net ise hemen alanında uzman bir estetik cerrah ile görüşmelisiniz.

Haberin Devamı

Brun estetiği ameliyatı uzun bir süreç. Bu sürece hazırlıklı olmak da hastalar açısından önemli. Çünkü hastalar hem ameliyat öncesi hem de ameliyat sonrası süreçte istenilen başarının elde edilmesinde yardım ederler. İyileşme sürecinde sabırlı davranmalı ve kontrollerinizi aksatmamaya özen göstermelisiniz. Tüm bu şartlar altında kendinizi hazır hissediyorsanız ameliyat sürecine başlamalısınız.

AMELİYAT PLANLAMASINDA NELER DİKKATE ALINIR?

Burun estetiği ameliyatları genellikle çok basit ameliyatlar olarak düşünülür. Ancak bu düşünce yanlıştır. Küçük bir bölgede dokulara zarar vermeden ve en verimli şekilde burnun yapılabilmesi için doktorunuzun mutlaka alanında uzman olması gereklidir.

Başarılı bir rinoplasti süreci planlanırken ilk olarak hastanın herhangi bir kronik hastalığının olup olmadığına ve genel sağlık durumuna bakılır. Ameliyat esnasında genel ya da lokal anestezi uygulanacağı için sağlık durumunun bilinmesi çok önemli.

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası hastaların bir süre istirahat etmeleri gerekebilir. Bu nedenle de hastalar eğer çalışıyorsa doktor ile birlikte en uygun tarih seçilmeli ve ona göre izin kullanmalı.

Yeni burun şekline ve ameliyat yöntemine karar verebilmek için hastanın şu anki problemleri, burnunun fizyolojik yapısı ve ameliyat sonrası nasıl bir burun istediği belirlenir. Bu bilgiler doğrultusunda yeni burun şeklini görebilmek için 3D görüntüleme ile hastaların resmi çekilir ve üzerinde düzenlemeler yapılarak ameliyat sonrası burun şekli hakkında bilgi verilir.

Burun estetiği ameliyatı uzun bir süreçtir. Bu süreçte istediğiniz başarıyı elde edebilmek için ilk olarak kendinizi ameliyata hazır hissetmelisiniz. Ardından ameliyat için alanında uzman bir doktor ile görüşmelisiniz. Doktor seçimi ameliyat başarısı için çok önemli bir. Tüm bunlar hazırsa siz de ameliyata hazırsınız demektir."

Haberin Devamı