Sağlık Burun estetiğine botoks dokunuşu

Burun estetiğine botoks dokunuşu

Paylaş
Burun estetiğine botoks dokunuşu

Konuşurken ya da gülerken burnunuzu saklamaya mı çalışıyorsunuz? Hiç istemeseniz de bu hareketlerinizde burnunuzun ucu da istemsiz olarak hareket mi ediyor?

Estetik ameliyatları sıralamasında birinciliği bırakmayan burun estetiğine alternatif, çok daha ucuz, ameliyatsız ve bir öğlen aranızda yaptırabileceğiniz kadar kolay bir yöntem olan botoksla burun estetiğini Hisar Intercontinental Hospital Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Özdemir anlattı.

Haberin Devamı

Bazı insanlar, burun ucu sarkıklığından ve düşüklüğünden şikayet edebilirler. Bu duruma sebep olabilen 2 kas grubu vardır: Burnun içindeki destek yapı olan septum kıkırdağı ve burun ucuna üst dudağın iç kısmında bağlı olan ‘Depressor septi nasi’ kası.

Bu kaslar burun uç kısmının aşağıya doğru çekilmesine sebep olur. Bazı insanlarda gülümseyince bu çekilme daha fazla olur. Hatta bazı insanlarda konuşma ve gülme sırasında, burun ucu sürekli olarak ‘ucunda balık bulunan oltanın sallanması’ gibi hareket eder. Burun kanatları ve dudak yan kısmına bağlı olan bir diğer kas grubu olan ‘levator labi superioris alaque nasi’ ise üst dudak üstü ve burnun uç yan kısmının yukarı çekilmesine sebep olur. Böylelikle burun ucu daha sarkık görünür.

Haberin Devamı

15 DAKİKA SÜRÜYOR

Bu iki kasın etkisiyle burun ucu sarkıklığı şikayeti olan kişilerde botoks enjeksiyonları son derece etkili sonuçlar verir.Dikkatli bir muayene sonrası, burun ucu için botoks enjeksiyonunun uygun olduğu hastanın, enjeksiyon bölgelerine uyuşturucu krem ya da sprey uygulanır.

Daha sonra 10-15 dakika süren bir işlemle botoks enjeksiyonu yapılır. Doğru olarak uygulanıldığında şişlik ve morluk görülmeyen bu işlemin sonuçları 2-3 gün içinde başlar. 2 hafta içinde burun ucu düşüklüğünün ortadan kalktığı izlenir.

TEKRARLANMASI GEREKİYOR

Hastalar tarafından tolere edilmesi, cerrahi yönteme göre çok daha kolay olan bu yöntemin en önemli dezavantajı geçici tedavi yöntemi olması, 4-8 ayda bir tekrarlanma gerekliliğidir. Botoksla burun ucu estetiği maliyeti açısından da estetik burun ameliyatına göre son derece uygundur. Burun estetiği için botoks, aynı zamanda dolgu maddeleri enjeksiyonu ile birlikte de uygulanabilir.

Burun sırtındaki deformiteler dolgu maddesi enjeksiyonu ile düzeltilebilir, görünüş açıdan daha uygun hale getirilir. Ciddi burun sırtı deformitesi olanlar, burun içi eğriliği fazla olanlar, burundan nefes alma sıkıntısı olanlar ve daha önce burun ameliyatı olmuş olanlarda botoks enjeksiyonu uygun değildir. Bu tür hastalarda, ciddi deformitelerin cerrahi olarak ve kalıcı olarak düzeltilmesi uygundur ve daha başarılıdır.

Haberin Devamı